Efter aflysning: Kommune kyler Sandstød ud

Den tidligere cykelrytter er færdig i Ballerup Super Arena, hvor han i en årrække har afholdt seksdagesløb og cykelevents

51-årige Michael Sandstød aflyste seksdagesløbet i år sidste oktober og planlægger at arrangere løbet igen i 2021 i Royal Arena. Foto: Henning Hjorth
51-årige Michael Sandstød aflyste seksdagesløbet i år sidste oktober og planlægger at arrangere løbet igen i 2021 i Royal Arena. Foto: Henning Hjorth

Ballerup Kommune har sparket Michael Sandstød ud af Ballerup Super Arena.

Den tidligere cykelrytter skal ikke længere afholde de cykelevents, han igennem årene har arrangeret talrige af ved siden af seksdagesløbet.

Kommunen vil fremover selv afholde den type arrangementer i Ballerup Super Arena, og derfor har Michael Sandstød på opfordring af kommunen fjernet sine ting fra arenaen, heriblandt de 15 banecykler, som han brugte til sine cykelevents.

Michael Sandstød tiltalt for vold mod kvinde

- Idet Ballerup Kommune ikke for nærværende har fremtidige aftaler med Michael Sandstød, virker det naturligt, at han fjerner sine banecykler, siger Jens Overgaard, der er fritidschef i Ballerup Kommune.

Ballerup Kommune afviser, at det afbrudte samarbejde skyldes, at Michael Sandstød aflyste det københavnske seksdagesløb i 2020 i slutningen af sidste oktober - blot tre måneder inden løbets afholdelse.

- At Ballerup Super Arena varetager cykelarrangementer fra januar 2020, skal ses i sammenhæng med en løbende strategi om selv i højere grad at forestå cykelarrangementer, siger Jens Overgaard.

Efter voldssag: Skrider fra Sandstød

Ballerup Kommune afviser også, at det afbrudte samarbejde skyldes, at Michael Sandstød er tiltalt for at have begået vold mod Michelle Quaade, da hun deltog i det københavnske seksdagesløb sidste år.

Punkterer økonomi
Aflysningen af seksdagesløbet sidste år resulterede i, at Ballerup Kommune mistede en lejeindtægt på minimum 250.000 kroner.

Det skyldes, at Michael Sandstød og Ballerup Kommune i 2017 indgik en treårig kontrakt for afholdelse af seksdagesløbet 2018-2020.

Dansk cykel-legende sendte sex-beskeder til ung cykelrytter

Ekstra Bladet har fået udleveret kontrakten gennem aktindsigt, og her fremgår det, at Michael Sandstød aflyste løbet, før han skulle betale for leje af arenaen.

Dermed har han ifølge kommunen ikke brudt kontrakten, men blot opsagt den.

Ballerup Cykel Arena har i årtier dannet ramme om Michael Sandstøds (th.) cykelkarriere - både som rytter og arrangør. Her udgør han par nummer syv med kompagnonen Jimmi Madsen. Foto: Ole Buntzen
Ballerup Cykel Arena har i årtier dannet ramme om Michael Sandstøds (th.) cykelkarriere - både som rytter og arrangør. Her udgør han par nummer syv med kompagnonen Jimmi Madsen. Foto: Ole Buntzen

Jens Overgaard kan endnu ikke sige, hvilke økonomiske konsekvenser aflysningen får for kommunen.

- Det er her primo 2020 for tidligt at sige noget om.

- Vi kigger løbende på muligheder for aktiviteter og arrangementer, siger Jens Overgaard.

Michael Sandstød udtalte sidste år i en pressemeddelelse, at aflysningen af seksdagesløbet i år skyldtes hans skilsmisse fra sin hustru, der stod for økonomien i hans foretagende.

I forlængelse af aflysningen afslørede Dan Hammer, der er direktør i Royal Arena, at Michael Sandstød i 2021 afholder det københavnske seksdagesløb i Royal Arena.

Hidsig Sandstød: Undskyld, jeg lagde på

Da Ekstra Bladet ringer Michael Sandstød op for at spørge om hans arena-exit, smider han røret på efter samtale på tre minutter og 42 sekunder, hvor han kritiserer Ekstra Bladet for i sin omtale at drive heksejagt mod ham.

Få minutter senere ringer han tilbage:

- Undskyld, jeg lagde på, men jeg blev så vred på dig, for jeg synes aldrig, at du og dine kolleger har gjort noget for mig.

- I har aldrig skrevet godt om mig på Ekstra Bladet.

- For det første tror jeg ikke, at det er rigtigt, og for det andet er det jo ikke vores forpligtelse at skrive positivt ...

- I har vel en forpligtelse.

- Hvis I vil skrive om seksdagesløbet, kunne I godt skrive noget godt.

- Hvis I synes, at det er en kulturinstitution, og I synes, at andre mennesker skal læse om det … I har aldrig gidet at bevæge røven derud og skrive om andet, end da jeg tog et kort, fast greb om Michelle Quaades arm.

- Jeg kender ikke historikken, i forhold til hvor meget vi har været derude, men jeg synes også, at det er sagen uvedkommende.

- Men vi er ret nysgerrige efter dine refleksioner om aflysningens konsekvenser for kommunens økonomi. Gjorde du dig nogen tanker om, at kommunen ville mangle de 250.000, da du opsagde kontrakten?

- Jeg opsiger jo kontrakten, fordi jeg af personlige årsager ikke kan drive seksdagesløbet, og i kontrakten, som du har læst, står der jo, at hvis ikke man har betalt beløb til tiden, opsiges kontrakten.

- Der er ikke nogen klausuler, og allerede i marts var jeg i dialog med administrationen i arenaen om, at seksdagesløbet havde det svært.

- Vil du svare på spørgsmålet: Der er nogle penge, som mangler. Gjorde du dig nogen tanker om kommunens økonomi?

- Det er med stor, hjerteskærende sorg, at jeg ikke kan drive seksdagesløbet, som jeg har kørt videre, efter at jeg overtog i 2012.

- At jeg ikke har kunnet formå det på mange planer, det har været ærgerligt, og det har været ærgerligt for Ballerup Super Arena, og det er ærgerligt for Ballerup Super Arena, at jeg kører det videre i Royal Arena.

- Forretning er forretning, og jeg skylder ikke nogen noget, og jeg tror ikke på, at Ballerup Kommune kalkulerer med de 250.000 kroner. Kommunen har også udgifter til rengøring, strøm, brandvagter og personale, når der er seksdagesløb.

- Det er ikke bare en indtægt på 250.000 kroner.

- Så kan man samtidig sige, at der var andre servicer, du brugte, og som gjorde, at kommunens indtægt blev større. På den måde står vi tilbage ved de 250.000 kroner ...

- Nej, det giver jeg dig ikke ret i. Der må du regne igen.

- Jeg kan se i kontrakten, at du er blevet tilbudt en række servicer, som du har gjort brugt af ...

- Ja, blandt andet har jeg lånt arenaens stole.

- Du er blevet smidt ud af arenaen en gang for alle. Har det noget at gøre med tiltalen for vold mod Michelle Quaade?

- Ikke hvad jeg ved af. Jeg har fået at vide, at man synes, at timingen er ringe, og at man ikke var glad for, at jeg ikke informerede om det til borgmesteren, at det også flytter videre.

- Det lukker den ene dag, og det åbner den anden dag.

- Hvordan har du det med ikke at komme i arenaen mere?

- Det har jeg været meget ked af, for det er mit hjertebarn, siden jeg selv kørte cykelløb derude.

- Hvilken økonomisk betydning får det for dig?

 - Ingen. Overhovedet ingen.

- Det er mit firma, der har afholdt arrangementerne, men den økonomiske del i det er så lille, fordi jeg har haft andre, primært Jimmi Madsen, til at styre det.

- Personligt har jeg holdt to arrangementer, siger Michael Sandstød.