Efter Contador-sejr: Touren? Den vinder han ikke

Alberto Contador sluttede sin forårssæson med en sejr, men en sejr i sommerens Tour de France kommer ikke til at ske, mener Ekstra Bladets cykel-kommentator Michael Rasmussen

Contador vinder af Baskerlandet Rundt (Foto: EFE)
Contador vinder af Baskerlandet Rundt (Foto: EFE)

En fremragende præstation på sidste etapes enkeltstart sikrede Alberto Contador etapesejren og den samlede sejr i World Tour-løbet Baskerlandet Rundt.

Løbet markerede samtidig afslutningen på Alberto Contadors forårssæson, og spanieren kan nu rette fokus med sommerens store mål. Sejren i Tour de France.

Ekstra Bladets cykel-kommentator Michael Rasmussen roser Contador for hans indsats - både i Baskerlandet, men også i hele foråret, hvor spanieren har været på podiet i alle de fire etapeløb, han har deltaget i. Kyllingen mener, at spanieren kan være godt tilfreds, men tvivler alligevel på, at han kan nå helt til tops til sommer.

- Man må bare sige, at han har vist sig fra sin bedste side indtil videre i år. Frem for alt, så er han jo en gevinst for et hvert cykelløb med den måde, han kører på. Så han er på sporet af noget rigtigt i forhold til Touren. Men jeg tror ikke på, at han kommer til at køre med om sejren, mener Rasmussen.

- Det, han har lavet i dag, gør ham ikke til Tour-favorit. Jeg tror stadig på, at både Quintana og Froome kører fra ham til sommer, siger Kyllingen, der så Contadors sommer-rival Quintana køre med om sejren i det spanske etapeløb. Han var ikke dybt imponeret af den lille colombianer, men mener, at han nok skal være der til juli.

Dejlig måde at slutte forårssæsonen for Alberto Contador (Foto: All Over) Cykling Contador knuste konkurrenterne og lavede dobbelt op!

- Quintana var ikke så stabil i Baskerlandet. Det var vel lidt op og ned. I dag (lørdag, red.) smider han en etapesejr med cykelskift, der ikke giver ham noget. Jeg er er overbevist om, at han havde vundet den, hvis han ikke havde skiftet cykel, mener han.

Selvom Kyllingen mener, at flere vil være bedre end Contador til Touren til sommer, så tøver Rasmussen dog ikke med at sende superlativer efter Contador, som har leveret et forår på allerhøjeste niveau.

- Der er ingen, der er i tvivl om, at han er sin generations største etapeløbsrytter. De løb, han kører, kører han for at vinde. I år har han været ude for et par gange, at andre har været bedre end ham, og han derfor har siddet i defensiven. Det er jo også enkeltstarten, der redder ham i dag (lørdag, red.)

- Så det er ikke som i gamle dage, hvor han smadrede feltet op ad bakke. Det er også derfor, jeg mener, at han kommer til kort overfor de andre til sommer.

Alberto Contador sikrede sig med triumfen i Baskerlandet den fjerde sejr i etapeløbet.

8 kommentarer
Vis kommentarer