Efter flere dopingsager: Cykelhold giver sig selv karantæne

Det spanske hold Burgos-BH tager konsekvensen af tre dopingdomme inden for et år - de giver simpelthen sig selv karantæne

Ibai Salas (forrest i hvidt) er seneste Burgos-BH-rytter, der er røget i dopingfælden. David Ramos/Getty Images
Ibai Salas (forrest i hvidt) er seneste Burgos-BH-rytter, der er røget i dopingfælden. David Ramos/Getty Images

Det bliver ikke til konkurrence i de første to måneder af det nye år for det spanske pro-kontinentalhold Burgos-BH.

Grunden er simpel: På grund af tre dopingdomme på under et år har holdets ledelse ganske enkelt valgt at suspendere hele holdet.

– Vi har besluttet at udelukke os selv i tre uger, og i løbet af denne periode skal vi organisere en samling, hvor måder at undgå doping vil stå centralt, siger holdets manager, Julio Andrés Izquierdo, i en pressemeddelelse.

Den drastiske beslutning er truffet, efter at rytterne David Belda, Igor Merino og Ibai Salas alle gik i dopingfælden inden for et år.

Først Belda, der i december 2017 fik fire års karantæne for brug af EPO, dernæst Igor Merino, der i juli også fik fire års karantæne efter at have testet positiv for væksthormon. Og slutteligt Ibai Salas, der i oktober fik et års karantæne for afvigelser i sit biologiske pas.

Ifølge reglerne kunne den internationale cykelunion, UCI, på grund af forseelserne suspendere Burgos-BH i op til 45 dage - men nu tog holdet altså selv konsekvensen.

Og som sagt forsøge at vende mentaliteten til at være væsentligt mere doping-kritisk.

- Vi ønsker at gå længere end det nuværende meldepligt-system og det biologiske pas ved at oprette interne tests for at holde kontrol over vore ryttere og vide nøjagtigt, hvad der sker med dem, siger Julio Andrés Izquierdo

Se også: Bekræftet: Bjarne Riis henter rutineret duo

Se også: Cykel-boss udsætter kamp mod farlig medicin

Se også: Tour-vinder latterliggør supersprinter og tidligere holdkammerat

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere