Efter Froome-ulykke: Endnu et Tourfavorit-afbud lurer

Tom Dumoulin døjer stadig med sit knæ, efter at han i maj styrtede i Giro d'Italia, og det kan koste Touren

Dumoulin efter sit styr. Foto: LUK BENIES/Ritzau Scanpix
Dumoulin efter sit styr. Foto: LUK BENIES/Ritzau Scanpix

Onsdag kostede et styrt i Critérium du Dauphiné den britiske cykelstjerne Chris Froomes Tour de France-deltagelse.

Nu siger en anden af Tour-favoritterne i skikkelse af Tom Dumoulin (Sunweb), at han ikke er sikker på, at han stiller til start i verdens største cykelløb i juli.

Hollænderen styrtede på 4. etape af årets Giro d'Italia i maj og udgik af løbet kort efter starten på 5. etape på grund af smerter i knæet.

I denne uge er han med i Critérium de Dauphiné, men Sunweb-kaptajnen kan ikke mærke den fremgang, der skal til, siger han til det hollandske medie De Limburger.

- Det burde være muligt at tage med til Touren. Men det kommer an på, hvorvidt jeg vil det, hvis mit knæ ikke er 100 procent i orden.

- Hvis knæet ikke bliver bedre, eller jeg ikke kan forbedre min form, så giver det ikke mening for mig (at deltage i Tour de France, red.).

- Jeg har bestemt ikke udelukket muligheden, fordi knæet er blevet bedre de seneste uger, men det går bare ikke hurtigt nok, siger Dumoulin.

Onsdag kørte hollænderen den tredjebedste tid på enkeltstarten i Critérium du Dauphiné, hvor han i det samlede klassement ligger på en 47.-plads.

Men trods onsdagens topplacering irriterer det Dumoulin, at han ikke ligger i den sjove ende i den samlede tabel.

- Jeg ved, at det realistisk set ikke er muligt, men det er frustrerende, at jeg ikke kan vinde noget i øjeblikket, siger han til De Limburger.

Tour de France køres fra 6. til 28. juli og begynder i den belgiske by Bruxelles.

Tom Dumoulin blev nummer to i sidste års Tour, kun overgået af den britiske vinder Geraint Thomas.

Chris Froome kørte galt på en nedkørsel på enkeltstartsruten, han besigtigede onsdag. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Så slemt er Froome kommet til skade
Jakob Fuglsang kørte en flot enkeltstart i Frankrig og er nu blot syv sekunder fra førertrøjen. Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix Cykling Flyvende Fuglsang tættere på førertrøjen
Bjarne Riis, Lars Seier og resten af ejerne hos Virtu Cycling Group har svært ved at få tingene til at løbe rundt. Foto: Lars Poulsen Cykling Bjarne Riis' projekt styrtbløder: Millionerne fosser ud

6 kommentarer
Vis kommentarer