Annonce:
Annonce:

Efter fyring og polemik: Smadrer konkurrenterne

Miguel Ángel López har med en knusende sejr ved de colombianske mesterskaber i enkeltstart igen taget sportslig revanche for den seneste tids polemik

Miguel Ángel López har allerede tre sejre i 2023. Foto: Andres Larrovere/AFP/Ritzau Scanpix
Miguel Ángel López har allerede tre sejre i 2023. Foto: Andres Larrovere/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Der er en første gang til alt. Det kan colombianske Miguel Ángel López konstatere.

Torsdag vandt den bombastiske klatrer således karrierens første sejr på en enkeltstart - endda de nationale mesterskaber, der blev kørt i Bucaramanga i det centrale Colombia.

Man kunne kalde det en decideret overraskelse, da López aldrig for alvor har udfoldet sig i kampen mod uret.

Blot fem gange tidligere i sin otte år lange professionelle karriere har han kunnet skrabe en top-ti-placering hjem i disciplinen, og det har kun kastet en enkelt podieplacering af sig. Det var i 2016 i Schweiz Rundt, hvor han blev nummer to på en stærkt kuperet rute i Davos.

Men torsdag ikke bare vandt han - han vandt overlegent.

Annonce:

På de 43 km var det kun holdkammeraten Walter Vargas fra det lille Team Medellin, der kom nogenlunde tæt på López. Og så alligevel ikke. For afstanden på 1.12 minutter demonstrerede, at der reelt ikke var konkurrence om sejren.

López' styrke blev også understreget af, at sidste mand på podiet, Rodrico Contreras (Colombia Pacto por el Deporte), var mere end to minutter efter, og World Tour-rytterne Diego Camargo (EF Education), Daniel Felipe Martínez (Ineos) på de efterfølgende pladser i sagens natur var noget længere efter.

Den 28-årige colombianer demonstrerede altså ikke blot hidtil usete evner på enkeltstartscyklen, men også en fantastisk form, der også kunne ses på den samlede sejr i Vuelta a San Juan, hvor han undervejs også vandt løbets kongeetape.

Det lå måske ikke lige i kortene efter hans tumultariske afslutning på 2022, hvor han to gange blev suspenderet eller fyret fra Astana.

Først i juli, hvor han blev sat i forbindelse med dopinglægen Marcos Maynar Mariño, men senere blev frikendt for mistanke. Dernæst i december, hvor Astana angiveligt fik nye oplysninger i sagen og derfor fyrede López.

Det fik López til at tage et væsentligt sportsligt skridt ned til det lille Medellin-hold, der aldrig tidligere har vundet sejre på det niveau, López allerede har gjort.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: