Annonce:
Annonce:

Efter kæmpe-tidstab: Her er det store Fuglsang-spørgsmål

Øv for en dag for Jakob Fuglsang. Danskeren smertede sig ud af Tourens klassement, og det ærgrede Michael Rasmussen. Her er hans Top og Flop fra Tourens 12. etape

Annonce:
Følg Cykling

Dansker-dag blev til nedtursdag.

Torsdagen kunne være blevet en stor Tour de France-dag for Jakob Fuglsang. Bjergene ventede, og benene så ud til at være i orden.

Men ak og ve. Et uheldigt styrt onsdag gav smerter i kroppen torsdag, og danskeren måtte slippe favoritgruppen. Med ansigtet fortrukket i smerte og ærgrelse slog danskeren, faldt bagud og kom i mål næsten 28 minutter efter de store favoritter, der kæmpede om etapesejren.

Fuglsangs triste Tour-forløb ærgrer naturligvis Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen. Han havde godt set Fuglsangs nederlag komme, men som alle andre danske Tour-entusiaster havde han håbet anderledes.

- Dagens helt store spørgsmålstegn set med danske øjne var naturligvis Jakob Fuglsang, og det er det for så vist stadigvæk, når disse linjer skrives. For det er uvist, om han fortsætter ovenpå torsdagens skuffelse, lyder det fra Kyllingen.

Annonce:

Foto: AP
Foto: AP
 

- Der er ingen tvivl om, at Astana har gevaldigt behov for Jakob Fuglsang, også selvom han kun er på 90% styrke. Det helt store spørgsmål er, 1: om smerterne er så store, at han ikke kan fortsætte, og 2: Om moralen overhovedet er intakt til at fortsætte med at køre cykelløb.

- Torsdag er det svært for Jakob at glæde sig over noget. På trods af, at Aru tager trøjen, vil Jakob have enormt svært ved at glæde sig på hans vegne.

Annonce:

Her følger Michael Rasmussens Top og Flop fra dagens 12. etape:

Dagens Top:
Spændingen i løbet

- Vi er 12 etaper inde i Touren, og der er masser af spænding tilbage i løbet. Paradoksalt nok er det fordi, der ikke er nogen af favoritterne, der har vist hverken exceptionel styrke eller svaghed. Der er fire mand indenfor 55 sekunder, så der er masser af interessant cykelløb i vente.

- Fredagens ’halv-etape’ kan også sagtens byde på mere action end de 214 kilometer torsdag.

Dagens Flop:
Chris Froome

- Den bliver jeg nødt til at give til Chris Froome. Det er første gang siden Alpe d’Huez i 2015, at han viser svaghedstegn. 

- Det så ud til, at det hele kørte, og at Sky-maskineriet kørte, som det plejer. Det lignede jo længe, at Kwiatkowski, Nieve og Landa skulle sætte ham op til spurten til sidst, så han selv kunne lave det sidste ryk opad. Men det kom så aldrig

- I stedet så det jo nærmest ud som om, hans watt-måler var gået i stykker, da han sad og kiggede ned i styret. Og hvis det var tilfældet, så kunne jeg godt have fortalt ham, at han ikke ydede nok.

- Man kunne dog også have givet floppet til alle hans konkurrenter for ikke at angribe ham. Ikke en gang minimalt. Men det var der ingen, der gjorde i dag. Det ser fortsat ud som om, at udsigten til at tabe fylder mere end den potentielle gevinst for de øvrige favoritter.

'Det giver egentlig ingen mening at fortsætte for Fuglsang'

Tour-sensation: Chris Froome mistede den gule trøje

Tour-overraskelsens store brøler: Mistede sit forspring

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: