Efter mål: Dansk stjerne kørte forkert

Lars Bak joker med, at han snart udligner Rolf Sørensens taber-rekord

Lars Bak punkterede, men kørte stærkt også efter målstregen - nu går han efter Rolf Sørensen-rekord (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Bak punkterede, men kørte stærkt også efter målstregen - nu går han efter Rolf Sørensen-rekord (Foto: Claus Bonnerup)

Lars Bak lignede inden gårsdagens enkeltstart en rytter, der var på vej mod sejren i Post Danmark Rundt, men efter de 13,8 kilometer i Helsingørs gader, så sendte han førertrøjen over til Tinkoff-Saxo-rytteren Christopher Juul-Jensen.

En af årsagerne til Lars Baks nedtur var en punktering kort før mål, hvor han måtte skifte cykel.

- Sådan er det jo i cykling nogen gange, men da jeg kørte over stregen tænkte jeg 'lad mig komme så langt væk fra Helsingør som overhovedet muligt', siger Bak til Ekstra Bladet.

- Jeg kørte mod det forkerte hotel og endte i Snekkersten, før det gik op for mig, at jeg var kørt forkert. Så vendte jeg om og kom først tilbage på vores hotel, da det var næsten mørkt, siger Bak.

Se også: Fuglsang ændrer planer: Såret er et åbent hul

Lars Bak tror nu alligevel ikke, at hans punktering var det, der kostede førertrøjen.

- Jeg kørte ikke nogen dårlig enkeltstart, og jeg var måske blevet nummer otte eller ni, men det havde ikke været nok til at holde trøjen, siger Bak.

Han ærgrer sig alligevel over punkteringen.

- Måske kunne jeg have holdt hans forspring nede på nogle få sekunder ellers, men nu er det 45 sekunder, og det bliver nok svært at gøre noget ved, siger Bak.

Lars Bak slår fast, at det er fuldt fortjent, at Christopher Juul-Jensen nu ser ud til at vinde Post Danmark Rundt, men hvis muligheder er der, vil han selvfølgelig forsøge at gribe chancen.

- Men lige nu er jeg bare glad for, at jeg er nummer. Jeg ville gerne have vundet, men måske kommer chancen næste år, siger Bak.

Lars Bak lignede en vinder af Post Danmark Rundt inden fredagens enkeltstart (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Bak lignede en vinder af Post Danmark Rundt inden fredagens enkeltstart (Foto: Claus Bonnerup)

Se også: Vildt enkeltstart-drama: Han vinder Danmark Rundt

Se også: Tændt Bak vil fyre den af: Lugter sejr i Danmark Rundt

Slutter Bak på andenpladsen, så er det tredje år i træk, at han slutter på næstøverste trin på podiet. Rolf Sørensen har rekorden med hele fem andenpladser i løbet.

- Nu skal jeg bare blive nummer to næste år, så er der kontakt, joker Bak, der hvis alt går vel - eller galt - kan tangere Sørensens rekord i 2017.

Foreløbig må Lars Bak nøjes med at være feltets klart mest populære rytter bedømt ud for bifald fra tilskuerne. Den titel har han tidligere delt med Jakob Fuglsang, men efter Astana-rytternes exit, så er Bak nummer et i det spil.

En sejr i Post Danmark Rundt bliver det nok ikke til, selvom man aldrig skal sige aldrig. Sidste år kørte Manuele Boaro i gult på Frederiksberg, men på sidstedagen mistede han sejren til holdkammeraten Michael Valgren, da et udbrud for en sjælden gangs skyld holdt hjem på sidstedagen, der ellers normalt er en sprinteretape, som man også ser på sidstedagen i Tour de France.

1 kommentar
Vis kommentarer