Efter magtdemonstration: Jeg skal tabe mig

Selv om Alberto Contador var suveræn, da første styrkeprøve mellem ham og Chris Froome skulle stå, mener spanieren, at han er for tung

Alberto Contador mener fortsat, at han skal tabe sig. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Alberto Contador mener fortsat, at han skal tabe sig. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Følg Cykling

Alberto Contador viste fredag med al tydelighed, at han ikke har ligget på den lade side denne vinter, da han i ensom majestæt tog sejren på 3. etape i Ruta del Sol.

Her satte spanierens samtlige ryttere på den afsluttende stigning og kom i mål 19 sekunder foran rivalen Chris Froome, der fortsat menes at være den største konkurrent til Tour-tronen senere i år.

Onsdag havde kaptajnen fra Tinkoff Saxo også vundet den interne styrkeprøve mellem de to på løbets enkeltstart, og dermed ser Bjarne Riis' store trumfkort ud til at være godt på vej mod storformen.

Suveræne Contador sætter Froome til vægs

Selv erkender hovedpersonen dog, at hans tilstand fortsat kan blive bedre, og det er ikke mindst i forhold til kampvægten. Contador mener, at han endnu er for tung og med fordel kunne tabe sig for at blive hurtigere.

- Jeg er endnu ikke i topform. Jeg skal stadig tabe mig, men i øjeblikket er jeg tilfreds med min præstation, siger Alberto Contador til Tinkoff-Saxos hjemmeside.

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den 32 årige spanier ønsker tilmed ikke at gøre et stort nummer ud af sit forspring til Froome, som altså både kom til udtryk på bjerget og senere i den samlede stilling, hvor Contador er i front med 32 sekunder ned til Sky-rytteren på andenpladsen.

- Tidsforskellen mellem Froome og mig er ikke stor, og vi må vente og se, hvad der sker i morgen (lørdag, red.), hvor der også venter en hård etape. Men jeg havde en god dag, og jeg er selvsikker på grund af min sejr og den måde, mit mandskab præsterede på.

Riis-profil: Det er skræmmende, så god jeg er

Alberto Contador skal foruden Tour de France også køre Giro' d'Italia i denne sæson, hvorfor Chris Froome har nedtonet sit nederlag til konkurrenten, der ifølge Sky-kaptajnen menes at være længere fremme i sine forbedelser.

Ruta del Sol, der også går under navnet Andalusien Rundt, afsluttes søndag, hvor en skrap, men kort stigning udgør den sidste udfordring, inden den samlede vinder kan kåres.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby