Efter nedpløjningen: Fire udskrevet - to bliver på hospitalet

De seks ryttere fra Team Giant-Alpecin, der lørdag blev mejet frontalt ned af en bil i den forkerte side af vejen gør fremskridt. To forbliver dog på sygehus til yderligere undersøgelser

Giant-Alpecin-holdet er sat adskillige måneder tilbage efter den voldsomme ulykke. (Foto: AP/Peter Dejong)
Giant-Alpecin-holdet er sat adskillige måneder tilbage efter den voldsomme ulykke. (Foto: AP/Peter Dejong)

Brækkede knogler, kødsår og en næsten afrevet finger. Det var resultatet af den nedkørsel, seks ryttere fra Søren Kragh Andersens hold, Team Giant-Alpecin, var udsat for lørdag i det østlige Spanien.

Alle blev de transporteret til hospitaler i nærheden, hvor de lørdag og nogen søndag blev behandlet for deres skader. Heldigvis med et positivt resultat, oplyser holdet søndag aften på dets hjemmeside.

Værst medtaget var amerikanske Chad Haga og tyske John Degenkolb - sidstnævnte var i fare for at miste sin venstre pegefinger, men den er reddet, fortæller holdlæge Anko Boelens.

- Efter gårsdagens succesfulde operation af en flænge i låret, har John med succes fået opereret sin hånd og den brækkede underarm her til morgen.

- Han vil rejse til Tyskland i løbet af de kommende dage for at modtage yderligere behandling af arm og hånd. Derefter vil han påbegynde genoptræning. Det vil tage tid, og det er vanskeligt at foretage vurderinger lige nu, siger holdlægen.

Se også: Bil pløjer ind i danskerhold - verdensstjerne slemt skadet

Dermed er det nok ikke muligt, at Degenkolb kan være på cyklen til at forsvare sine to store sejre fra sidste år, Milano-Sanremo (19. marts) og Paris-Roubaix (10. april).

Heller ikke Chad Haga skal regne med at komme på cyklen foreløbig.

Han blev med helikopter hastet til et større hospital i Alicante, hvor han blev opereret for skader i nakken og i hovedet, men han skal blive på hospitalet, så han kan blive opereret for et brækket kindben, når hævelserne i hovedet er faldet

De øvrige fire ryttere, Warren Barguil, Max Sinkeldam, Fredrik Ludvigsson og Max Walscheid er alle udskrevet med større og mindre læsioner.

Se også: Kvæstet Degenkolb: Jeg har det okay

Sinkeldam og Ludvigsson er sluppet nådigst, mens Barguil muligvis skal opereres for et brud i håndleddet - han er under alle omstændigheder ude i seks uger.

Også Walscheid skal holde en længere pause. Han brækkede skinnebenet og tommelfingeren og skal derfor muligvis opereres, når han er vendt hjem til Tyskland.

Lige nu hersker der en rådvild stemning på holdet - men fokus er på igen at komme på toppen, påpeger holdets direktør Iwan Spekenbrink.

- Gårsdagens ulykke har naturligvis gjort et stort indtryk på holdet. Rytternes restitution er første prioritet, ligesom følelsesmæssigt at få bearbejdet episoden for de, der var til stede.

- Det er klart, at holdet er sat nogle måneder tilbage, og det vil tage tid at komme tilbage på fuld styrke, men alle arbejder hårdt, dedikeret og tæt sammen på at nå det, siger Spekenbrink.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere