Efter ny toppræstation: Fuglsang holder pause

Jakob Fuglsang har vist storform, men kommer ikke til start i de kommende ugers store brostensløb

Jakob Fuglsang har fået en fremragende start på 2019. Foto: Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang har fået en fremragende start på 2019. Foto: Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Jakob Fuglsang føjede endnu en succes til en stærk sæsonstart, da han tirsdag sikrede sig en samlet tredjeplads i det stjernebesatte etapeløb Tirreno-Adriatico.

Men Fuglsangs navn kommer ikke til at figurere på de internationale resultatlister i de kommende tre uger.

Den snart 34-årige silkeborgenser tager nemlig en løbspause indtil 8. april, hvor han stiller op i endnu et traditionsrigt etapeløb, nemlig Baskerlandet Rundt, der køres over seks etaper og har World Tour-status.

Det oplyser han på sin Instagram-profil.

Det betyder, at man ikke ser Fuglsang i de berømte brostensløb, der kommer til at præge cykelkalenderen i den kommende tid med Flandern Rundt og Paris-Roubaix som de markante fyrtårn.

Dermed følger Astana-rytteren samme plan som i de senere år, hvor han blandt forårsklassikerne primært har satset på Liège-Bastogne-Liège. Det løb køres i år 28. april.

Forinden er han til start i Amstel Gold Race og måske Flèche Wallone, der dog med sit stejle opløb på Mur de Huy sædvanligvis ikke passer Fuglsang specielt godt.

Når Liège-Bastogne-Liège er overstået, begynder forberedelserne til sommerens Tour de France. Her bliver etapeløbet Critérium du Dauphiné i juni den helt store formtest.

Fuglsang vandt løbet i 2017, men var ikke til start i sidste sæson, hvor han i stedet kørte sig til en andenplads i Schweiz Rundt.

Se også: Fuglsangs eks-træner: Intet mistænkeligt ved Astanas succes

Se også: Fuglsang bevarer podieplads i stjernebesat etapeløb

Jakob Hovgaard (t.h) havde sit hyr med at få slået den helt nye paraply op for at skygge for Australiens ubarmhjertige sol. Problemet var dog løst, da hans kører nåede frem til gridden. Foto: Andy Hone/Haas F1 Team Sport og Spil Debriefing fra Melbourne: Ufattelig præstation bag Haas' succes

9 kommentarer
Vis kommentarer