Efter protest-storm: Cykel-klassiker opgiver omstridt konkurrence

Talløse protester har fået arrangørerne af Giro d'Italia til at aflyse en konkurrence om hurtigst at køre ned ad smalle bjergveje

Giroen må opgive udskældt konkurrence i år. Løbet begynder fredag på Sardinien. Foto: AP
Giroen må opgive udskældt konkurrence i år. Løbet begynder fredag på Sardinien. Foto: AP

'Fuldstændigt idiotisk', kaldte Ekstra Bladets cykelsportskommentator Michael Rasmussen tirsdag idéen om at drive rytterne i Giro d'Italia ud i en konkurrence om at køre hurtigst ned af ti udvalgte bjerge i årets løb, og nu har Giro-arrangøren RCS Sport åbenbart indset, at der er noget om snakken.

Konkurrencen er blevet aflyst som følge af den ophedede diskussion på de sociale medier, hvor frygten for rytternes liv og helbred var omdrejningspunktet.

I en pressemeddelelse forklarer RCS Sport, at konkurrencen var tænkt som en hyldest til den svære og vigtige disciplin, som nedkørslen er i cykelsport. 'Rytternes sikkerhed forbliver højt prioriteret af Giroen og løbet arrangør', lyder det i pressemeddelelsen.

Tidtagningen på nedkørslerne vil fortsat blive foretaget, men tiderne vil alene blive brugt som statistisk data for eventuelt interesserede.

Allerede tirsdag tvivlede Bjarne Riis på, at konkurrencen ville blive til noget, da Ekstra Bladet bad om hans kommentar til sagen:

- Initiativet er egentlig meget sjovt, men man skal lige vurdere de nedkørsler, der er tale om, for sikkerheden skal selvfølgelig være i orden, sagde Riis til Ekstra Bladet.

- Der vil lyde et ramaskrig af utilfredshed. Det kan man roligt regne med, og jeg tror, at idéen bliver sløjfet. Jeg bliver overrasket, hvis Giroen får lov til at gøre det.

Chad Young blev blot 21 år. Foto: Davey Wilson Cykling Ung cykelrytter dør efter voldsomt styrt

Giroen har indført en konkurrence, som får adskillige knubs med på vejen. Foto: AP Cykling Folk i oprør: Indfører 'fuldstændig idiotisk' konkurrence