Ekspert: Jeg tror på Nickis rene sejre

Efter Nicki Sørensen mandag indrømmede at have taget doping tilbage i 2004, fortæller cykelekspert Thomas Bay, at det var vilkårene på daværende tidspunkt. Han tror på rene resultater fra cykelrytteren siden

Her udlægger Ekstra Bladets cykelekspert, Brian Askvig, sagen om Nicki Sørensens dopingtilståelse

- Det er jo ikke raket-doping, Nicki Sørensen har taget.

- Han indrømmer at have taget kortison. Det er jo ikke væksthormoner, siger cykeleksperten Thomas Bay, som fortæller, at han har kendt Nicki Sørensen i årene, efter han har dopet sig, og i den tid altid har kendt ham som en meget korrekt rytter.

Cykling Nicki Sørensen indrømmer doping

Thomas Bay er hverken rystet eller overrasket over, at Nicki Sørensen har indrømmet, at han har dopet sig med stoffet kortison for ti år siden. For som han siger, så var det vilkårene på det tidspunkt.

- Det var en tid, hvor der var en stor procentdel, som stadig snød, og så har det været svært ikke at gøre det selv. Man skal huske på, at det var en anden tid for ti år siden til OL i 2004, siger han til Ekstra Bladet.

- Det er godt, at han tager det som en mand og indrømmer det nu i stedet for en masse bortforklaringer.

Michael Rasmussen betegner Anti Doping Danmarks ageren i sagen som absurd. (Foto: Linda Johansen) Cykling Kyllingen efter trusler: Jeg var i chok

Rene sejre siden 2004
Eurosport-kommentatoren mener, at Nicki har været i stand til at opnå gode og måske endnu bedre resultater efter den tid, hvor han indrømmer at have dopet sig, fordi holdningen til doping er ændret og en skærpet kontrol gør det svært for cykelryttere stadig at dope sig uden at blive opdaget.

- Cykelsporten har ændret sig. Og jeg har aldrig set Nicki Sørensen som det, man kalder en stor-doper.

Sandheden var ilde hørt i Michael Rasmussens aktive karriere - og det er den åbenbart også bagefter, for Anti Doping Danmark forsøger at presse Rasmussen til at holde tæt med sin viden om, at Nicki Sørensen har tilstået doping. (Arkivfoto: AP). Sport og Spil ADD-skandalen: Rasmussen presset til tavshed

Derfor tror cykeleksperten, at den renere tid i cykelsporten er årsagen til Nickis succes efter sit dopingbrug.

- Jeg ser absolut ikke Nicki som en, der har været slave af doping på noget tidspunkt. Tværtimod har han et kæmpe talent fra naturens side. Så det er naturligt, at hans bedste resultater er kommet i en tid, hvor vi bilder os ind, at cykelsporten er mere ren end nogensinde før.

11 kommentarer
Vis kommentarer