Annonce:
Annonce:

Ekstatisk Valgren efter triumf: Det er Danish Dynamite!

Michael Valgren var naturligvis lykkelig efter sin store sejr i Amstel Gold Race og spår dansk cykling en stor fremtid

Se den dramatiske afslutning her. Video: SNTV
Annonce:
Følg Cykling

Han troede selv på det før løbet. Og minsandten om det ikke var Michael Valgren, der først krydsede målstregen i klassikeren Amstel Gold Race her til eftermiddag.

Den danske Astana-rytter viste stor styrke i løbet, da han kørte væk fra favoritterne få kilometer før mål, og til sidst slog Roman Kreuziger i spurten.

Valgrens største resultat i karrieren - og det var da også en lykkelig dansker, der gjorde status på triumfen efter holdkammerat Jakob Fuglsang havde hjulpet til på de sidste kilometer.

- Om det var Danish Dynamite? Ja, det kan man helt sikkert sige. Vi havde stærke ryttere til at hjælpe i dag og alle var fokuserede. Jeg fik stor hjælp af Jakob - især til sidst - og så var mit andet angreb rigtigt godt og nok til sejren, sagde Valgren og tilføjede:

Annonce:

- Jakob satte finalen op for mig, og så blev det en perfekt dag for os. Jakob og jeg arbejdede godt sammen, og han var superstærk. Han gjorde de andre ryttere trætte, så jeg kunne komme med mit andet gode angreb.

Efter Fuglsangs hårde slid, blev der råbt i radioen, da Valgren skulle gøre arbejdet færdigt.

- Han (Fuglsang red.) råbte af mig i radioen, hvor han skreg 'kom nu, kom nu'. Du skal afslutte det her, og det gjorde jeg, siger Valgren.

Michael Valgren imponerede nok en gang. Foto: AP/FRANCOIS WALSCHAERTS
Michael Valgren imponerede nok en gang. Foto: AP/FRANCOIS WALSCHAERTS

Fuglsang, der endte nummer otte, var naturligvis også glad for holdkammeratens sejr.

- Han kørte skide godt, og vi hjalp hinanden. Han sparede sig fornuftigt, og jeg kørte aggressivt, for at han kunne lukrere på det. Han sagde, han ville vente med sit angreb, og så gav jeg den gas, sagde Fuglsang ifølge TV2 Sport.

Danskeren har imponeret stort i 2018, hvor det også er blevet til en sejr i det stjernebesatte løb Omloop Het Nieuwsblad, og senere hen kunne han også glæde sig over en fornem fjerdeplads i klassikeren Flandern Rundt.

Annonce:

Netop i Flandern Rundt viste en anden dansker også højt niveau, da Mads Pedersen endte på en andenplads. Og den nuværende danske succes er kun starten på noget stort ifølge Valgren.

- Dansk cykling har gjort det godt i flere år, og nu begynder de store sejre at komme. Vi bliver skolet rigtig godt på landsholdene, og nu ser man udbyttet at det arbejde. Der er en meget lys fremtid for dansk cykling, siger Astana-profilen, der i den grad har sat Dannebrog på cykel-verdenskortet de seneste par måneder.

Kæmpe triumf for Valgren, der også kan glæde sig over denne fine statistik: Der er nemlig kun to ryttere, der både har vundet Omloop Het Niewsblad og Amstel Gold Race i en og samme sæson - Michael Valgren og legenden Eddy Merckx, der triumferede tilbage i 1973.

Historisk dansk triumf: Valgren smadrer alle i Amstel Gold Race

Dansk triumf! Valgren vinder stort løb

Valgren: Jeg vil være med fremme i de helt store løb

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: