En forårsdag i helvede: Her er favoritterne

Sæsonens sidste brostensklassiker Paris-Roubaix køres søndag og norske Alexander Kristoff er det varmeste bud på en vinder efter sine sejre i Tre Dage ved Panne, Flandern Rundt og Scheldeprijs

Paris-Roubaix er et af de hårdeste løb i verden på grund af de uvejsomme pavéer. Her en scene fra løbet i 2013. (Foto: AP).
Paris-Roubaix er et af de hårdeste løb i verden på grund af de uvejsomme pavéer. Her en scene fra løbet i 2013. (Foto: AP).

Nordmændene flyder over af begejstring i disse uger over jernmanden Alexander Kristoff, som nærmest synes at vinde efter behag.

Forleden blev han på forsiden af den store avis VG hyldet som større end selveste Eddy Merckx. Det er at tage munden for fuld, for verden får næppe nogensinde en rytter af Merckx' kaliber at se igen, men imponerende, det er den 27-årige Katusha-rytter bestemt.

To af cykelsportens fem monumenter - Milano-Sanremo sidste år og Flandern Rundt i år - har Kristoff vundet, og søndag er han storfavorit til at vinde et tredje af cykelsportens monumentale løb, når Paris-Roubaix afvikles.

Her er Ekstra Bladet favoritter i den hårde brostensløb:

Alexander Kristoff. (Foto: Zeus).
Alexander Kristoff. (Foto: Zeus).
 


Alexander Kristoff (Norge), Katusha, 27 år

Tre etapesejre og den samlede sejr i Tre Dage ved Panne, sejr i Flandern Rundt, sejr i Scheldeprijs. Den seje nordmand er uovertruffen i disse uger, og han er den absolutte favorit i Paris-Roubaix.

Sep Vanmarcke. (Foto: Zuma Press).
Sep Vanmarcke. (Foto: Zuma Press).
 


Sep Vanmarcke (Belgien), Lotto-Jumbo, 26 år

Havde en forbløffende dårlig dag i Flandern Rundt, men det kan ske for selv den bedste. Nederlaget i Flandern kan indgyde den stærke belgier endnu mere vilje i Nordfrankrig.

Niki Terpstra. (Foto: AP).
Niki Terpstra. (Foto: AP).
 


Niki Terpstra (Holland), Etixx-Quick-Step, 30 år

Sidste års vinder kører også i denne sæson i verdenseliten med andenpladser i både Flandern Rundt og Gent-Wevelgem. Risikerer at skulle bokse internt på holdet med Zdenek Stybar.

John Degenkolb. (Foto: Ansa).
John Degenkolb. (Foto: Ansa).
 


John Degenkolb (Tyskland), Giant-Alpecin, 26 år

Vinderen af Milano-Sanremo demonstrerede også i årets andet monument, Flandern Rundt i søndags, sin aktuelle topform. En stærk, robust rytter, der er som skabt til brostenskørsel.

Geraint Thomas. (Foto: Claus Bonnerup).
Geraint Thomas. (Foto: Claus Bonnerup).
 


Geraint Thomas (Storbritannien), Team Sky, 28 år

Vandt på overlegen maner World Tour-løbet E3 Harelbeke for et par uger siden og var favorit i Flandern Rundt. Det blev 'kun' til en 14. plads, men Thomas er stadig brandvarm.

Bradley Wiggins. (Foto: AP).
Bradley Wiggins. (Foto: AP).
 


Bradley Wiggins (Storbritannien), Team Sky, 34 år

Tidligere Tour-vinder med et ganske godt greb om de nordfranske brosten, hvilket han beviste med sin 9. plads sidste år. Han har stillet op i løbet syv gange og har gennemført fire gange.

Hold også øje med
Matti Breschel (Danmark), Tinkoff-Saxo, 30 år
Greg Van Avermaet (Belgien), BMC, 29 år
Lars Boom (Holland), Astana, 29 år
Daniel Oss (Italien), BMC, 28 år
Peter Sagan (Slovakiet), Tinkoff-Saxo, 25 år

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere