En mur af tavshed: Ikke et ord om Bjarne Riis

Tand for tunge: Tavshed er guld for milliardæren Oleg Tinkov, som har fået selv de varmeste tilhængere af Bjarne Riis til at klappe i, når talen falder på de seneste ugers drama i kulissen

Michael Mørkøv havde knappet tungen lige så hårdt som den grå træningsjakke og ville ikke udtale sig om noget som helst. (Foto: Ernst van Norde)
Michael Mørkøv havde knappet tungen lige så hårdt som den grå træningsjakke og ville ikke udtale sig om noget som helst. (Foto: Ernst van Norde)

KORTRIJK (Ekstra Bladet): Superstjernen Peter Sagan sidder og flyder ud i en lænestol ved de flere meter høje vinduer i restauranten på Park Hotel.

På italiensk debatterer han et eller andet med sin agent, den tidligere Riis-rytter Giovanni Lombardi. De griner ad noget, Sagan finder frem på sin mobil, og han har rigelig tid til at lade sig fotografere med fans, der skridt for skridt har nærmet sig for at bede om en autograf.

Men han har ikke to minutter til et interview. Vi skal aftale interview på forhånd med holdet, siger Sagan, og hov, der kom da vist også lige en sms, lader han forstå.

- Jeg har ikke tid. Jeg skal til massage nu, siger han og peger på mobilen og bliver siddende en rum tid endnu med Lombardi.

Dømt ude
Christopher Juul Jensen, som skal hjælpe Peter Sagan til sejr i dagens Flandern Rundt, gav os tidligere på dagen tilsagn om et interview. Om cykling. Ikke om det drama, der har udspillet sig i holdets ledelse i de seneste uger.

Bjarne Riis er dømt ude som gammeldags. Som en del af en fortid, teamejer Oleg Tinkov ikke længere værdsætter. Riis’ højt besungne værdier som respekt, ærlighed, åbenhed og kommunikation er afløst af tavshed og sigende blikke. Ingen skal have klinket noget.

Alle har fået besked om at holde kæft, når det gælder andet end cykelløb. Og de gør det. Formentlig fordi de ved, at Oleg Tinkov ikke tøver med at udøve sin magt, hvis nogen byder ham trods. Det beviste han med fyringen af Bjarne Riis. Og han demonstrerede de nye tider, da han efter holdets fejlslagne Milano-Sanremo hængte Matti Breschel ud som ’latterligt dum’ på Twitter.

Se også: Sportsdirektør: Sagan mangler noget

Juul Jensen kommer forbi og beklager, at han ikke har tid lige nu. Han skal også til massage. Måske kan vi fange ham lidt senere. Vi prøver Michael Mørkøv. Vi mødte ham tidligere ved materielvognen på den travle Tolstraat, da han som en af få ryttere valgte at cykle en tur i det våde og bidende kolde aprilvejr.

Mørkøv svarer ikke på vores sms. Massage, velsagtens.

Matti Breschel er den tredje dansker på Tinkoff-holdet til Flandern Rundt. Han har allerede fortalt os, at han ikke siger noget om Riis, og han har sikkert også nok at gøre med at holde kontakten til kæresten Maria hjemme i Toscana. Hun kan føde parrets andet barn, hvornår det skal være. Termin var for en uge siden.

Hovedpersonerne væk
Tinkov er her ikke, og han kommer heller ikke, mens storsponsor Lars Seier Christensen først ankommer umiddelbart før løbet søndag morgen. Han skal køre med i servicevognen fra starten i Brugge til målet i Oudenaarde, fortæller sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Jeg sidder ikke her for at tale om andet end cykelløbet, siger han, da han har afbrudt sit travle program for at tale med os. Vi sidder i restauranten på Park Hotel blandt fnugfrit opdækkede borde med hvide duge og skinnende rene vinglas.

- Vi koncentrerer os alene om det, der ligger forude, nemlig cykelløbet søndag, siger Michaelsen.

Sådan er det i Kortrijk for tiden. Der bliver ikke sagt et ord om fortiden. Ikke et ord om Riis.

Se også: Saxo Bank-direktør afviser brud med Tinkov

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere