'En Riis og Tinkov-handel er tættere på end forventet'

En anonym, men velorienteret rytter fra det professionelle cykelfelt, fortæller, at historierne om et Bjarne Riis-køb af sit gamle cykelhold er sande

Som vi kender det fra fodboldverdenen med 'The Secret Footballer', har cykelverdenen også deres egen version kaldet 'The Secret Pro'.

Det er - angiveligt - en nuværende, aktiv professionel cykelrytter, som på løbende basis skriver klummer for den australske cykelside Cyclingtips om historier fra cykelverdenen, som ellers ikke ser dagens lys.

Rytteren er naturligvis anonym, da de ting, han af og til fortæller, ikke bliver lige vel modtaget alle steder. Og da han har et job at passe på landevejen, så er han selvfølgelig holdt anonym.

I sin nyeste klumme skriver han igen om forskellige ting og sager, men starter med at tage fat i historien om Bjarne Riis og hans tilbagevenden til Tinkoff-Saxo, som Ekstra Bladet var det første medie til at bringe på banen.

Han mener således også, at der er hold i historien om Riis' tilbagevenden, og han mener, det kan ske, før man forventer det.

- Et af de store samtaleemner i de sidste uger af sæsonen var historien om, at Bjarne Riis er i gang med et comeback. Rygtemøllen kører i hvert fald hurtigt med den historie. Snak med enhver af drengene fra Tinkoff-Saxo-holdet, og det forlyder, at Riis er i samtaler med Oleg om at købe holdet tilbage fra ham. Handlen kan også blive lukket tidligere, end de fleste forventer, skriver den anonyme rytter således.

- Pengemanden (Eller Oleg som han hedder) har ikke ligefrem lagt skjult på, at han er klar til at sælge holdet til den højest bydende. Som han har sagt i et par interview 'Han er forretningsmand', og penge er hans første prioritet. Hvis han får det tilbage, som han betalte for holdet, så forlader han cykelverdenen.

Oleg Tinkov under Tour de France 2015, hvor han som sædvanligt optrådte som om, han selv var stjernen på holdet. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling - 9. okt. 2015 - kl. 13:27 Riis lurer i kulissen: Derfor vil Tinkov sælge

- Han kom ind i sporten og troede, at han kunne skubbe folk rundt, som han ville, ændre sporten til en pengemaskine og forvandle det til noget, der minder om Formel 1. Jeg tror, han ser sig selv som en slags Bernie Ecclestone-type i cyklingen. Men Tinkov har hurtigt indset, at det ikke er så nemt at ændre cyklingen, som han troede, det ville være. Det ændrer sig på mange måder, men han vil tydeligvis have det til at gå hurtigere, end det gør.

- Så hvis han træder tilbage, sælger sit hold og forsvinder ud i solnedgangen, vil han ikke blive savnet af mange. Men på den anden side, at få Riis tilbage medfører også problemer. Som jeg har sagt før. Det ville være rart, hvis alle tidligere dopere forsvandt ud af sporten. Lad os få nye ansigter ind i managerrollerne i sporten, skriver 'The Secret Pro' i sin klumme.

Det er hævet over enhver tvivl, at han ved noget om, hvad der rører sig i feltet. I en klumme sidste år fortalte han således, at Ivan Basso skiftede til Tinkoff-Saxo, og at den hollandske sprinter Theo Bos var på vej til MTN-Qhubeka, vel at mærke inden nogen af handlerne var offentliggjort.

Nu er det altså en påstand om, at et Riis-comeback er tæt på, der fylder klummen.

Du kan læse hele hans seneste klumme her

16 kommentarer
Vis kommentarer