Annonce:
Annonce:

En stor personlighed er taget fra os

Nekrolog: Chris Anker Sørensen var ikke blot en dygtig cykelrytter, han var også en fantastisk person at omgås, husker journalist Jimmi Willemoes Jensen

Chris Anker Sørensen hyldes verden over, efter nyheden om hans dødsfald.
Annonce:
Følg Cykling

Det er kun et par uger siden, at jeg talte med ham sidst. Jeg skrev til ham, om han havde et par minutter til at vende Magnus Corts fremragende Vuelta a España. Og Chris Anker Sørensen skrev tilbage, 'du kan bare ringe'.

Sådan var han. Sød, imødekommende og altid klar på at sludre cykling. I de senere år som ekspert for TV 2, men før det også som rytter.

I mine år som cykel-reporter har jeg interviewet ham et hav af gange. Det var aldrig svært, for Chris havde altid et eller andet på hjerte. Eller også fik han det. For han havde aldrig berøringsangst over for spørgsmål, men svarede i stedet efter bedste evne.

Han fortalte engang, at 'det manglede da bare - han fik jo også noget ud af det'.

Annonce:

Det gjorde han i den grad. For ligesom han var vellidt blandt journalisterne, var han elsket hjemme i stuerne, hvor han blev opfattet som en slags arvtager til Jesper Skibby, der altid havde gadedrengens glimt i øjet. Glimtet havde Chris også, men han var ingen gadedreng.

Tværtimod. Han var sjov, men altid ordentlig og smilende - men facaden kunne også krakelere.

Jeg glemmer aldrig, da han i 2015 mod alle odds slog Martin Mortensen på opløbsstrækningen i Rønde og blev dansk mester. For eneste gang i karrieren.

Da han stoppede op efter målstregen sprintede jeg og flere andre journalister over til ham for at få reaktionen fra mesteren. Her kunne han ikke holde tårerne tilbage.

Chris Anker kunne ikke holde tårerne tilbage. DM-sejren gav ham en kontrakt på det lille franske Fortuneo-hold, og han kunne fortsætte karrieren på højeste niveau lidt endnu. Foto: Claus Bonnerup
Chris Anker kunne ikke holde tårerne tilbage. DM-sejren gav ham en kontrakt på det lille franske Fortuneo-hold, og han kunne fortsætte karrieren på højeste niveau lidt endnu. Foto: Claus Bonnerup
 

Med tårerne piskende ned ad kinderne forklarede han, at han aldrig havde haft så meget brug for en sejr - at karrieren nu måske var reddet efter en meget hård periode på det cykelhold, hvor han havde tilbragt ti år, Bjarne Riis' tidligere hold, der i 2015 hed Tinkoff-Saxo.

Det var lige før, at jeg selv fik en tåre i øjet dengang. Ligesom jeg gjorde det lørdag, da jeg fik den forfærdelige nyhed om hans død.

Annonce:

Det er tragisk, for hans børn og hustru mister ikke blot en far og mand, men hele cykeldanmark mister en markant stemme, der som andre før ham de seneste år var blevet indbegrebet af dansk cykelsport.

Netop stemmen var hans varemærke. 'Drengene fra Angora' fremstillede den ikke alt for kloge cykelrytter Bobby Olsen med en tilsvarende stemme og med tilnavnet 'Oksen fra Hammel'. Men på nær stemmen og øgenavnet passede intet af Bobby Olsens karakter på Chris Anker Sørensen.

For Chris Anker Sørensen var både intelligent, indsigstfuld og på alle måder et godt menneske - og ikke mindst en fremragende cykelrytter. For selvom han blot er noteret for fem professionelle sejre, så ydede han altid maksimalt, når det forventedes af ham.

Æret være hans minde!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: