Endnu en dansker klar til Tour de France

Michael Mørkøv er med på Katushas hold til Tour de France, og danskeren stiller dermed op til verdens hårdeste etapeløb for tredje gang i karrieren

Michael Mørkøv er klar til at køre Tour de France. Foto: All Over Press
Michael Mørkøv er klar til at køre Tour de France. Foto: All Over Press

Den danske cykelrytter Michael Mørkøv skal for tredje gang i karrieren deltage i verdens største etapeløb, Tour de France.

Mørkøvs hold, Katusha, har tirsdag officielt udtaget danskeren, der bliver løjtnant for den norske sprinter Alexander Kristoff.

Michael Mørkøv var også med i det franske prestigeløb i 2012 og 2014, mens han repræsenterede det daværende Tinkoff-Saxo-hold.

Før denne sæson skiftede han til Katusha, hvor han fik en fast tjans som Kristoffs vigtigste hjælper og trækdyr i spurterne.

- Det at komme ud og få ny luft og måske bare en lidt anden tilgang til forskellige ting er spændende, og så har jeg fra start fået en helt central rolle, og det er fedt at være en del af, har Michael Mørkøv forklaret om sit skifte til Katusha.

Mørkøv bliver en af flere danskere i sommerens Tour de France.

Chris Anker Sørensen er officielt udtaget hos Fortuneo-Vital, og Astana-sportsdirektøren Giuseppe Martinelli fortalte under Giro d'Italia, at holdets dansker, Jakob Fuglsang, skal køre Tour de France. Astana har dog ikke officielt udtaget sit Tour-hold endnu.

Det forventes også, at Christopher Juul-Jensen får Tour-debut for sit nye hold, Orica-Greenedge.

Desuden er både Michael Valgren og Jesper Hansen inde i billedet til en plads på Tinkoff-holdet, mens Matti Breschel i teorien også kan komme i spil for Cannondale, selv om den dobbelte VM-medaljevinder har haft et skidt forår.

Tour de France begynder 2. juli i Mont-Saint-Michel i Normandiet.

Tour-bejleren Quintana sejrer og viser gode ben

DIF udtager olympisk mester til stærkt OL-hold