Annonce:
Annonce:

Er det en joke? Kikset cykeltøj tilbyder kig i kulissen

Sydamerikansk kvinde-cykelhold vækker opsigt med trikot, som giver mindelser om en undervisningstavle i anatomi. Sidste år brillerede kvindehold med dragter, der syntes at blotte rytternes underliv

Det argentinske cykelhold Xirayas de San Luis ved sæsonpræsentationen tidligere på året. (Foto fra Facebook).
Det argentinske cykelhold Xirayas de San Luis ved sæsonpræsentationen tidligere på året. (Foto fra Facebook).
Annonce:
Følg Cykling

Xirayas de San Luis hedder holdet, hvilket hverken Google eller spanskkyndige kan oversætte til noget meningsfyldt, men måske er det et ordspil på ’x-rayo’, som på spansk betyder røntgenstråler.

Holdets splinternye trikoter synes nemlig at tilbyde et kig under huden på de kvindelige ryttere, som stolt viser kreationen frem. Motivet på bukserne ligner en kunstnerisk fortolkning af kvindens forplantningssystem med skede, livmoder, æggestokke og æggeledere, og det har fået flere på Twitter til at reagere.

Den hollandske journalist og tidligere toprytter Marijn de Vries spørger retorisk, om der er tale om en vittighed – hvilket der ikke er noget, der tyder på.

 

Annonce:

På de Vries’ Twitter-profil byder flere ind med andre eksempler på uheldigt tøjdesign, hvoraf det meget omtalte outfit fra et colombiansk kvindehold med en stribe med ’bart’ hen over kvindernes skød, naturligvis går igen.

 

Den internationale cykleunion UCI kaldte den colombianske trikot for 'uacceptabel', men kvinderne selv var ikke kede af hverken tøjdesign eller opmærksomhed. Det skulle i øvrigt være en af rytterne selv, der havde designet cykeltøjet.

At dømme efter Marijn de Vries' Twitter-feed er det ikke kun kvindelige ryttere, der giver den gas, når det gælder alternativt cykeldress. Et herrehold har også været gavmilde med 'bar hud', viser det sig, men det er vist - i modsætning til de sydamerikanske eksempler - kun for sjov.

Annonce:

En, der går hele vejen, er ikke overraskende den italienske charlatan og tidligere verdensmester Mario Cipollini. Han blev for nylig kritiseret på Facebook for at optræde uden cykelhjelm på en træningstur, og han har svaret igen med et billede, hvor han træner på en hometrainer iført hjelm. Og sko og sokker.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: