Er det her det vildeste målfoto nogensinde?

Drapac Cyclings Brenton Jones blev ufrivilligt hovedperson på et yderst spektakulært målfoto

Et målfoto bliver i tvivlstilfælde brugt til at afgøre, hvem der er kommet først over stregen.

Tit ser man udøvere ligge side om side, hvor det kun er millimeter, der adskiller hver især for succes og fiasko. Men det er yderst sjældent, at man ser styrtede mennesker ligge og 'fylde' på målfotoet'

I cykling bliver målfotoet også benyttet, således også i det mindre, australske etapeløb Herald Sun Tour.

Nattens etape blev vundet af det unge, australske sprintervidunder, Caleb Ewan, som med stor sandsynlighed kommer til at lægge cykelverdenen ned i de kommende sæsoner.

(Målfoto fra Tour of Turkey) Cykling Det var tæt: Kan du se vinderen her?

Den nyprofessionelle vidunderdreng var ganske suveræn i spurten, og derfor var det ikke spurtafgørelsen, der var det mest interessant på det efterfølgende målfoto.

Det var derimod det spektakulære styrt, som Drapacs Brenton Jones stod for i spurten. Pludselig smuttede cyklen under Jones, og han styrtede ganske heftigt på asfalten. Det ser man tydeligt på målfotoet, hvor Jones skiller sig markant ud og gør et ellers klassisk målfoto ganske spektakulært.

Målfotoet, der viser en styrtet Jones, mens sprinterkollegerne på billedet alle holder sig oprejst, kom dog Drapac-rytteren til gode. Det afslørede nemlig, at han fortsat sad på cyklen, selvom han gled de sidste 20 meter på ryggen ind over stregen. Derfor blev han forfremmet til 5. pladsen i stedet for den oprindeligt tildelte 6. plads.

'Han ramte mit knæ'
Hovedpersonen kaldte selv styrtet et hændeligt uheld, men var naturligvis i tvivl om, hvilken betydning styrtet får på 3. etape.'

- Brystkassen, bryst, ryg og nakke er naturligvis ret ømt efter det hårde møde med asfalten, så vi må se, hvordan det hele reagerer i aften og i morgen tidlig. Det handler bare om at restituere og komme tilbage. Jeg ved, formen er ret god, sagde Jones efterfølgende.

En af de nærmeste folk i spurten var Jones' gode ven Sam Witmitz, og han forklarede, hvordan det spektakulære styrt skete.

- Han ramte sit styrt ind i mit knæ, mens han var på vej frem, og det fik ham til at vælte rundt, lød det fra vennen.

Se billederne af Brenton Jones efter hans brutale styrt i galleriet ovenfor.

1 af 6 Brenton Jones styrter i højre side af billedet her (Foto: Con Chronis/Jayco Herald Sun Tour)
2 af 6 (Con Chronis/Jayco Herald Sun Tour)
3 af 6 Brenton Jones var ikke helt på dupperne i de efterfølgende minutter (Con Chronis/Jayco Herald Sun Tour)
4 af 6 (Con Chronis/Jayco Herald Sun Tour)
5 af 6 (Con Chronis/Jayco Herald Sun Tour)
6 af 6 
0 kommentarer
Vis kommentarer