Er Froome færdig? Kræver historisk præstation

Skal Chris Froome vinde Tour de France 2020, så kræver det, at han kommer tilbage og gør som ingen andre har gjort i 98 år - hans boss forventer dog ikke karrierestop

Chris Froome skal gøre som ingen har gjort i 98 år, hvis han næste år skal komme tilbage og vinde Tour de France i en alder af 35 år. Foto: Stephane Mahe/Ritzau Scanpix
Chris Froome skal gøre som ingen har gjort i 98 år, hvis han næste år skal komme tilbage og vinde Tour de France i en alder af 35 år. Foto: Stephane Mahe/Ritzau Scanpix

Frakturer i halsen, små brud på brystbenet og derudover også brud på lårben, albue og ribben.

Chris Froome kom så galt af sted, da han under trøningen til tidskørslen i Criterium Dauphiné kørte ind i en mur med 60 kilometer i timen, at der nu spekuleres i, om han i en alder af 34 år kunne finde på at stoppe karrieren.

Nu taler Team Ineos-boss Dave Brailsford om det frygtede karrierestop for holdets guldfugl.

- Det er ret svært at se det ske, hvis jeg skal være ærlig, siger Brailsford til BBC.

- Jeg tror, at han vil prøve at komme tilbage. Hvem ved, hvordan det vil influere på ham, men jeg tror ikke, at det kommer til at ske, at han siger 'nå, jeg er tilfreds ned, jeg hænger cyklen på hylden og siger stop', lyder det.

Froomes familie har tidligere fået at vide, at cykelstjernen tidligst kan forvente at blive udskrevet i slutningen af juli – og kun hvis hans brud heler fornuftigt.

- Jeg vil mene, at det er mere sandsynligt, at han arbejder hårdt i genoptræningen og presser sig selv virkelig hårdt. Han vil have den samme tilgange til sin tilbagevenden, som han har til sin egen sport, siger Brailsford.

- Hvis jeg var en gambler, så vil jeg spille på, at vi ser ham tilbage på et tidspunkt i fremtiden, lyder forudsigelsen.

Froome vandt Tour de France i 2013, 2015, 2016, og 2017, men måtte sidste år se sig slået af holdkammeraten Geraint Thomas.

Skal Froome vinde Tour de France igen, så kræver det en historisk præstation, for han vil i givet fald blive den ældste vinder i 98 år.

Når Tour de France 2020 slutter 19. juli, så vil Froome være 35 år og 60 dage, og så gammel har kun en enkelt Tour de France-vinder været nogensinde. I 1922 vandt belgiske Firmin Lambot i en alder af 36 år og 130 dage, og ellers er 34 år den ældste alder for en vinder. Det var Cadel Evans blandt andet, da han vandt i 2011.

ÆLDSTE TOUR DE FRANCE-VINDERE
36 år 130 dage Firmin Lambot
34 år 180 dage Henri Pelissier
34 år 160 dage Cadel Evans
34 år 8 dage Gino Bartali
33 år 310 dage Lance Armstrong
33 år 309 dage Lucien Buysse
33 år 230 dage Joop Zoetemelk
33 år 142 dage Maurice Garin
33 år 134 dage Firmin Lambot
33 år 126 dage Léon Scieur
* Froome vil være 35 år og 60 dage, når Tour de France 2020 slutter

Artiklen fortsætter under billederne

Fotos: Ritzau Scanpix/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Portræt af René Pottier på mindesmærket på toppen af Ballon d'Alsace i Vogeserne. Mindestenen blev rejst et halvt år efter, at Pottier begik selvmord. Foto: All Over Press. Sport og Spil Hængte sig i cykelkrog: Utroskab drev Tour-vinder i døden

Hvem ved, hvordan Geraint Thomas og Chris Froome ser ud under hjelmen? Foto: Ritzau/Scanpix / JEFF PACHOUD Tour de france 2018 Vil bryde regel: Armstrong med kontroversielt forslag

Det var meningen, at Froome denne sommer skulle satse alt på at hjemføre sin femte Tour-triumf, mens efteråret også ville byde på VM på hjemmebane i Yorkshire.

Med skaderne er resten af 2019 ødelagt, og Froome havde da også et helt andet fokus, da han i weekenden gav de første ord til holdets hjemmeside.

- Jeg ved, hvor heldig jeg er for at være her i dag, og hvor meget jeg skylder alle lægerne og den medicinske stab i løbet, lød det fra Froome fra hospitalet i St. Etienne.

- Først og fremmest vil jeg bare sende en stor tak til alle, der har sendt deres bedste ønsker til mig siden styrtet. Det er åbenlyst en hård tid, men jeg har fundet meget styrke i støtten, der er kommet i de seneste tre dage, sagde Froome.

Chefkirurg Remi Philippot har fortalt, at Chris Froome straks efter at være vågnet efter operationen spurgte, hvornår han kunne sidde i sadlen igen.

Ifølge kirurgen skulle Froome kunne være tilbage om seks måneder, hvilket betyder, at han skal satse på 2020-sæsonen, hvor han kan blive den ældste Tour-vinder i 98 år, hvis han altså ikke ender med at stoppe karrieren.

Sport og Spil Chris Froome: Så meget tjener den upopulære cykelstjerne med den bizarre baggrund

Jan Ullrich taler ud om sit forhold til sex oven på den seneste måneds skandaler. Foto: Claus Bonnerup Cykling Ullrich forklarer utroskab: - Jeg har brug for sex

12 kommentarer
Vis kommentarer