Erfaren Tour de France-reporter færdig på TV 2

Efter en årrække som sportsreporter siger Jasper Stadum farvel til TV 2

Jasper Stadum og Jakob Fuglsang til Tour de France 2017
Foto: Claus Bonnerup
Jasper Stadum og Jakob Fuglsang til Tour de France 2017 Foto: Claus Bonnerup

Han har i mange år været den første til at fange reaktioner og historier fra de franske landeveje under Tour de France. Nu siger Jasper Stadum stop efter mere end 12 år som reporter for TV 2 sporten.

Jasper Stadum har primært dækket cykelsport for TV 2, men det er ikke, hvad fremtiden byder på for den 42-årige journalist.

- Jeg skal arbejde med digital læring i et visuelt kommunikationsbureau i Aarhus. Så jeg skal lave noget helt andet end det, jeg har brugt de sidste 12-15 år af mit liv på, siger Jasper Stadum til Ekstra Bladet.

Det er kommunikationsbureuet Cadpeople, der fremover får glæde af den snart forhenværende cykelreporter. Stadum har opsagt sin stilling på TV 2 for at kunne starte i sit nye job. Der er dermed ikke tale om en fyring.

Jasper Stadum var med til at dække Michael Rasmussens tour-exit i 2007. Foto: Claus Bonnerup
Jasper Stadum var med til at dække Michael Rasmussens tour-exit i 2007. Foto: Claus Bonnerup
 

Kyllingens exit
Jasper Stadum har været fast inventar i TV2's cykeldækning igennem mange år, og har været med til at dække mange store begivenheder og gode historier. Der er en dog en bestemt episode, der adskiller sig fra resten.

Vi skal helt tilbage til 2007 og Jasper Stadums første Tour de France.

- Da Michael Rasmussen bliver smidt ud af Touren, da han ellers lå til at vinde den, er med afstand det vildeste, jeg har oplevet som journalist og reporter.

- Jeg stod foran Rabobanks hotel, hvor Michael Rasmussen ikke længere var, og sendte live-tv til TV2 News det meste af natten, fortæller Jasper Stadum til Ekstra Bladet.

Michael Rasmussen havde ellers forinden vundet en stor bjergetape og så godt som sikret sig den gule trøje, men blev i stedet smidt ud af sit hold Rabobank, da han havde løjet om, hvor han befandt sig i juni inden Touren.

Hyldet af kollega
Jasper Stadums kollega gennem flere år Rasmus Staghøj, sætter på Twitter lidt ord på sin kollegas afsked med TV2.
 

13 kommentarer
Vis kommentarer