Erfarne stjerner giver dansk topduo baghjul i Ballerup

Mads Pedersen og Michael Mørkøv måtte nøjes med andenpladsen i 100 kilometer parløb i Ballerup Super Arena

Danskerne kunne ikke køre fra Niki Terpstra og Iljo Keisse. Foto: Jan Sommer
Danskerne kunne ikke køre fra Niki Terpstra og Iljo Keisse. Foto: Jan Sommer

Den tidligere Flandern Rundt-vinder Niki Terpstra og hans makker Iljo Keisse tog sejren 100 kilometer parløb ved Dansk Bicycle Clubs nytårsstævne i Ballerup Super Arena.

Den hollandsk-belgiske konstellation snuppede den afgørende omgang mod slutningen af den udmarvende prøvelse og henviste Michael Mørkøv og Mads Pedersen til andenpladsen.

Den danske stjerneduo blev ellers hyldet i stor stil før løbet, ikke mindst verdensmesteren Mads Pedersen, der modtog stående hyldest i den velbesøgte cykelhal.

Da der blot manglede 30 af de i alt 400 omgange lå publikumsfavoritterne, der kørte som par nummer syv, da også i front og så ud til at have kontrol over løbet.

Men rutinerede Terpstra og Keisse havde et sidste trick i de korte ærmer og knoklede sig til en ekstra omgang.

Artiklen fortsætter under billedet..

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
 

Tredjepladsen gik til aftenens overraskelse, de blot 18-årige Robin Juel Skivild og William Blume Levy, der pustede Mørkøv og Pedersen i nakken til det sidste.

Også Riwal-duoen Andreas Kron/Andreas Stokbro leverede en fin præstation og lå længe i front, men gik lige akkurat glip af en tur på sejrspodiet.

Det er fjerde år i træk, den klassiske banedisciplin bliver afviklet i Ballerup.

Sidste år gik sejren til Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv.

Karrierens sidste kamp. Dennis Ceylan endte med at rode rundt på gulvet til stævnet i Struer. Knap et år efter tager han handskerne på igen. Foto: René Schütze Sport og Spil Ramte muren efter karrierestop: Overvejede selvmord

4 kommentarer
Vis kommentarer