Annonce:
Annonce:

Får revanche: Rykker fra Sky-folkene i flot angreb

Daniel Martin tog sig af sejren på 5. etape af Criterium du Dauphiné, hvor Geraint Thomas er ny mand i gult

Daniel Martin vandt i Dauphine. Foto: Philippe Lopez / Ritzau Scanpix
Daniel Martin vandt i Dauphine. Foto: Philippe Lopez / Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Torsdag blev den irske bjergrytter Daniel Martin (UAE) slået på målstregen i Criterium du Dauphiné af Julian Alaphilippe (Quick-Step), men fredag tog Martin en smuk revanche.

På den afsluttende stigning på 5. etape rykkede han fra de andre store navne og holdt til mål, selv om Geraint Thomas (Sky) kom tæt på ham til sidst.

Geraint Thomas overtog førertrøjen fra holdkammeraten Gianni Moscon og har nu et forspring til både og Damiano Caruso (BMC) og Moscon på et minut og ni sekunder.

Tempoet blev skruet op fra start med flere angreb i den kuperede indledning på den 130 kilometer lange etape.

Med udsigt til en relativt blød dag på kontoret for feltet frem mod den små 13 kilometer lange stigning op til Valmorel turde rytterne godt at træde til.

Annonce:

Otte mand endte med at komme afsted i udbrud, men de blev holdt i kort snor af feltet, hvor flere havde interesse i at jagte etapesejren på den afsluttende stigning.

Valmorel-stigningen er uden for kategori, men det er en jævn opkørsel uden de store udfordringer - med undtagelse af de sidste 1,5 kilometer.

Udbryderne ramte Valmorel med et forspring på blot 20 sekunder. Skyholdet trykkede speederen i bund på vej hen mod stigningen, så udskilningen startede tidligt.

Trods det spinkle forspring holdt de sidste rester af udbruddet sig forrest indtil godt fire kilometer fra mål, hvor et decimeret felt på omkring 30 ryttere opslugte Nicolas Edet (Cofidis) som den sidste af de otte.

Marc Soler (Movistar) var første mand fra klassementet til at spille ud med 3,5 kilometer til mål, men kort efter rykkede Adam Yates (Mitchelton-Scott) og fik Geraint Thomas samt et par andre stærke navne med.

Blandt dem var Daniel Martin, som kørte kontra på angrebet og fik luft til de andre favoritter.

På den sidste kilometer trådte Geraint Thomas væk fra forfølgerne, men han nåede ikke helt op til ireren, som fik den sejr, han gik glip af torsdag.

Til gengæld kan Thomas trøste sig med førertrøjen og en klar favoritrolle til den samlede sejr.

Svensk anfører: Lodret uenig med Simon Kjær

Eriksen forbløffet over Nadim: Hvor kom det lige fra?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: