Annonce:
Annonce:

Falmet supersprinter får ny chance

Mark Cavendish har skrevet kontrakt med Deceuninck-Quick-Step for 2021

Trods beskedne resultater og fremskreden alder har Mark Cavendish sikret sig endnu en sæson på cykelsportens højeste niveau. Foto: Claus Bonnerup.
Trods beskedne resultater og fremskreden alder har Mark Cavendish sikret sig endnu en sæson på cykelsportens højeste niveau. Foto: Claus Bonnerup.
Annonce:
Følg Cykling

For et par måneder siden græd den tidligere supersprinter Mark Cavendish i afmagt efter klassikeren Gent-Wevelgem i pinefuld erkendelse af, at han måske havde kørt sit sidste løb som professionel.

Uden at imponere nogen stillede han til start i endnu tre løb - og udgik af de sidste to - men alligevel har den 35-årige brite nu udsigt til at køre endnu en hel sæson på cykelsportens højeste niveau.

Lørdag annoncerede det belgiske storhold Deceuninck-Quick-Step, som har Cavendish' gode ven Brian Holm deltidsansat som sportsdirektør, at Cavendish har 'indvilliget i at genindtræde' på holdet i 2021. Han kørte for holdet i perioden 2013-2015.

- Jeg kan ikke forklare, hvor glad jeg er for at have tilsluttet mig Deceuninck-Quick-Step. Jeg har aldrig lagt skjul på min kærlighed til min tid på holdet, siger Cavendish i en pressemeddelelse.

Annonce:

- Det føles oprigtigt som om, jeg vender hjem, siger Cavendish.

Han forlod Quick-Step til fordel for det sydafrikanske Team Dimension Data, hvor han i sin første sæson brillerede som vanligt i Tour de France. Fire etapesejre vandt han i det års løb, og det bragte ham op på en samlet saldo på hele 30 etapesejre i verdens største cykelløb.

Kun den uforlignelige Eddy Merckx har vundet flere etapesejre i Touren. Cavendish fremstod i de år som den eneste, der kunne true Merckx' rekord på 34 etapesejre, men efter 2016 gik det brat ned ad bakke for ham.

I flere sæsoner var han plaget af skader og sygdom - mononukleose - og var langt fra fordums styrke. Han udgik af Tour de France i 2017 og 2018 og blev ikke udtaget de følgende to år. Sin seneste sejr vandt han i februar 2018, da han kom først over stregen på tredje etape af Dubai Tour.

Annonce:

Indeværende sæson har Cavendish tilbragt på Bahrain-McLaren, som har haft hans nære ven og træner Rod Ellingworth som manager. Ellingworth var arkitekten bag Cavendish' VM-sejr i København i 2011.

Ellingworth forlader også Bahrain-holdet efter denne sæson. Hvor han fortsætter sin karriere er endnu uvist.

Styrt og ubehag sendte dansk duo ud af belgisk cykelløb

Bryder sammen under direkte interview

Protesterer over vanvittige forhold

Klar besked fra Kyllingen: - Det er sgu ikke i orden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: