Annonce:
Annonce:

Fanget i skadeshelvede: - Det er noget lort

Han skulle have været ude og jagte sit gennembrud på landevejen. I stedet er Frederik Rodenberg tvunget til at sidde stille og misse løb, da han for anden gang på bare et år kæmper sig tilbage fra en hjernerystelse

Annonce:
Følg Cykling

Vi kender det allesammen.

Nogle gange er man bare så uheldig, at det næsten er ufatteligt.

Sådan må cykelrytteren Frederik Rodenberg gå rundt og have det i disse dage, da han for anden gang på bare otte måneder må kæmpe sig tilbage fra en hjernerystelse.

- Det har været noget lort det sidste halvandet år, fortæller en ærlig Rodenberg til Ekstra Bladet om den periode, hvor han foruden hjernerystelser har kæmpet med en drilsk knæskade.

Den første hjernerystelse pådrog han sig i august sidste år under PostNord Danmark Rundt, og efter omsider at være kommet tilbage på cyklen i januar, gik der blot en måned, før han igen lå på jorden i ørkenen i UAE Tour med en ny hjernerystelse.

Annonce:

- Det er op ad bakke for at sige det mildt. Det er noget lort, men det går okay. Jeg kan træne en lille smule. Jeg har haft nogle uger helt uden cyklen. Lige nu cykler jeg nogle få timer om dagen indenfor, da mit hoved ikke kan klare at køre udendørs.

- Det er anden gang nu, er du ikke ved at blive vanvittig?

- Jo, i den grad. Det er overhovedet ikke nemt. Men det er anden gang, jeg går igennem det, så jeg ved, hvad der er op og ned, og jeg er fortrøstningsfuld omkring, at det nok skal gå væk igen.

Frederik Rodenberg jagter efter flere år som banestjerne gennembruddet på landevejen. Det er ikke gået helt efter planen. Foto: Gregers Tycho.
Frederik Rodenberg jagter efter flere år som banestjerne gennembruddet på landevejen. Det er ikke gået helt efter planen. Foto: Gregers Tycho.
 

Karrierestop er elefanten i rummet
Frederik Rodenberg skiftede til DSM forud for 2022-sæsonen på en to-årig aftale, der udløber i år.

Siden skiftet har han været knæskadet samt ramt af to hjernerystelser.

Frygter den 25-årige dansker for karrieren nu? Det er et spørgsmål, han forstår, bliver stillet.

Annonce:

- Det er selvfølgelig elefanten i rummet. Jeg er klar over, man er nødt til at yde noget for at få en ny kontrakt. Så det er ikke optimalt. Men på den anden side har jeg efterhånden også været ude for så mange uheld, at jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre ved det, siger han lidt opgivende.

Han tror og håber dog på, at han kan kæmpe sig vej tilbage og få en god karriere.

Hans hold, Team DSM, har således været gode til at hjælpe og vejlede ham i den svære tid, og når der næste år venter et potentielt OL i Paris, hvor han igen kan være i spil til holdforfølgelsesløbet, tillader Rodenberg sig at drømme.

- Fokus er stadig på at få en god karriere på landevejen og helst en lang en. Jeg har ikke planer om at stoppe, medmindre kroppen siger fra. Jeg vil også gerne have en OL-guldmedalje. Det er stadig en drengedrøm, og den føler jeg, jeg mangler sammen med resten af baneholdet.

I Tokyo i 2021 var Rodenberg en del af firkløveren, der blev slået på målstregen af Italien i den direkte kamp om OL-guldet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: