Fantastisk afslutning på Tour de France

Andre Greipel leverede en kongespurt og viste sig igen som Tourens hurtigste rytter, mens Chris Froome kunne juble over sin Tour de France-sejr

Greipel var suveræn i årets Tour (Foto: AP)
Greipel var suveræn i årets Tour (Foto: AP)

Det kan godt være, den grønne spurt-trøje havner på overkroppen af Peter Sagan, men at Tourens hurtigste mand hedder Andre Greipel, kan ingen være i tvivl om.

Den tyske gorilla understregede i dag blot sin superform på den etape, en sprinter allerhelst vil vinde. Massespurten på Champs Elysees.

Tyskeren lå ellers langt tilbage, da spurten blev indledt, men benene svigtede ikke, og på helt forrygende vis sikrede Greipel sig den fjerde etapesejr i årets Tour de France, men den første sejr på den franske boulevard for Lotto-rytteren nogensinde.

Chris Froome? Han vandt selvfølgelig Tour de France endeligt i dag.

(Foto: AP) Cykling Regn neutraliserer Tour-finale: Froome skal bare i mål

Årets sidste etape i Touren blav - vanen tro - en omgang kedeligt og usexet cykelløb det meste af vejen, indtil feltet nåede Champs Elysees.

På grund af heftig regn blev omgangene i hjertet af den franske hovedstad dog neutraliseret, og det betød, at første passage over målstregen blev den tid, alle rytterne fik.

Så undgik man al for meget stress i feltet, når alle var sikre på samme tid. Men etapesejren var stadig på spil. Og den ville Lotto-Soudal rigtig gerne have.

Andre Greipels tropper sad forrest og kontrollerede diverse udbrudsforsøg, som aldrig nåede i nærheden af minuttet. Farligst var trioen Kenneth Vanbilsen, Florian Vachon og Nelson Oliveira.

Michael Rasmussen peger på årets overraskelse i Tour de France (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Kyllingen: Her er årets Tour-overraskelse

Men ikke uventet lykkedes det heller ikke i dag for nogen at holde hjem. Sprinterne var sultne efter en sjælden massespurt i årets Tour de France.

Og her var Andre Greipel for fjerde gang i årets Tour den hurtigste. I fantastisk stil kom han blæsende bagfra og overhalede nordmanden Alexander Kristoff, som ellers blev afleveret perfekt, men måtte se to mand smutte forbi.

Bryan Coquard fra Europcar blev toer, mens Mark Cavendish skuffede og måtte nøjes med 6. pladsen på etapen.

Chris Froome kunne køre triumferende ind over stregen med armene omkring sine syv holdkammerater, og for anden gang i karrieren kan briten nu kalde sig vinder af Tour de France.

36 kommentarer
Vis kommentarer