Fantastisk Vuelta-drama: Førertrøjen knækkede!

Der blev vendt godt og grundigt rundt på klassementet på årets næstsidste Vuelta-etape, hvor Tom Dumoulin mistede alt

Tom Dumoulin knækkede i dag (Foto: All Over)
Tom Dumoulin knækkede i dag (Foto: All Over)

Næstsidste etape i årets Vuelta a Espana blev måske også årets bedste etape, for der blev simpelthen kørt formidabelt cykelløb gennem hele dagen, og hvor stakkels Tom Dumoulin, der lignede en vinder af årets løb, mistede det hele på en regulær offday.

Selvom det ikke blev til nogen etapetriumf for Fabio Aru i dag, så kan Astana-manden alligevel være ham, der jubler allerhøjest ovenpå dagens strabadser.

Med Dumoulins nedtur rykkede Aru nemlig op på førstepladsen, og de seks sekunder, han var efter før etapen, blev så rigeligt hentet ind, da hollænderen knækkede på dagens næstsidste stigning.

Allerforrest kunne Lampres Ruben Plaza juble over en formidabel etapesejr, da han sejrede efter et blændende soloudbrud, hvor han kørte alene i mere end 110 kilometer på vej mod en vanvittig etapegevinst.

Etapen havde alt
Det blev bare en etape, der havde det hele. Efter en højintens start kom en kæmpegruppe med langt over 30 mand af sted, og helt som ventet stod det snart klart, at det var blandt dem, etape-sejrherren skulle findes.

Nede bagi holdt favoritterne sig i ro, men sendte folk ud foran, og det fik kolossal betydning for udviklingen af dagens etape.

Efter dagens to første stigninger blev passeret i samlet felt, eksploderede det hele. Da Mikel Landa satte tryk på kedlerne for Fabio Aru, røg Dumoulin fra.

Hollænderen måtte se alle de værste konkurrenter stryge fra ham på det sidste stykke af stigningen, og han måtte ud i en desperat kamp på nedkørslen for at lukke hullet til Aru og co.

Kun Mikel Nieve gjorde Dumoulin selskab, men han var ikke til meget hjælp på det flade stykke. Længe kunne Dumoulin se alle rivalerne ti sekunder foran sig, men han kunne ikke lukke hullet.

Hårde odds
To Aru-hjælpere kom ned på det flade stykke mellem de to sidste stigninger, og så var det gameover for Dumoulin.

4 Astana-ryttere mod en Giant-mand. Det var hårde odds..

Hurtigt var forspringet mellem Aru-gruppen og Dumoulin på et minut, det voksede langsomt men stødt, og hollænderen måtte se sejren glide længere og længere væk, og han skulle snart koncentrere sig om at forsvare sin plads på podiet.

Nieve kørte fra Dumoulin, da det begyndte at gå opad igen, og så var hollænderen efterladt alene i sin ubarmhjertige kamp for at redde det, der reddes kunne.

I Arus gruppe kom der flere spil i spillet. Der var kun 30 sekunder mellem Majka og Quintana i klassementet, og de kunne begge spejde en plads på podiet efter Dumoulins kollaps.

Quintana stak derfor af, og det reagerede Majka på. De to fik hul, mens Astana lignede et hold, der koncentrerede sig om at få førertrøjen og lod de to sejle foran. Der var nu mere end tre minutter ned til en mast hollænder. På toppen var de to 33 sekunder foran Aru-gruppen. Næsten fire minutter foran stakkels Dumoulin.

Fremragende etapesejr
Nedad fik Majka og Quintana også hjælp af holdkammerater, der havde været en del af det lange udbrud, og derfor blev forspringet udbygget, så Majka pludselig kom særdeles tæt på 2. pladsen i det samlede klassement, som Joaquim Rodriguez lå på.

Den etape havde bare det hele!

Forrest var det Ruben Plaza, som efter et monstersoloudbrud på over 100 kilometer, kunne juble over en fremragende etapesejr, som alligevel blev en birolle på den vilde Vuelta-etape. Synd, for det var en etapesejr af allerfornemste kaliber.

I mål kom Majka yderst tæt på at passere Rodriguez. Kun 12 sekunder skilte de to ad, da etapen var slut.

Men vigtigst af alt. Fabio Aru er ny mand i førertrøjen. Rodriguez blev toer og Majka treer. Stakkels Dumoulin er nu sekser i klassementet...

1 af 2 Alt gik galt for Dumoulin (Foto: All Over)
2 af 2 Tom Dumoulin knækkede i dag (Foto: All Over)
7 kommentarer
Vis kommentarer