Annonce:
Annonce:

Fantastiske Cort i prikker: - En drøm

For Magnus Cort kan det nærmest ikke blive større, efter prikkerne blev sikret på suveræn vis

De glade danskere i Nyborg gav Magnus Cort en kæmpe hyldest, efter danskeren sikrede sig den prikkede bjergtrøje på 2. etape af Tour de France

Annonce:
Følg Cykling
Følg Tour de France

NYBORG (EKSTRA BLADET): Planen var klar fra morgenstunden. Magnus Cort skulle ende i prikker efter 2. etape.

Og den plan blev udført til punkt og prikke, da den 29-årige EF Education-rytter lørdag var den suverænt hurtigste på de tre danske 'bjerge' Côte d'Asnæs Indelukke, Côte d'Høve Stræde og Côte de Kårup Strandbakke.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det kan jo nærmest ikke blive større. Et Tour de France i Danmark og så få en af trøjerne. Det er kæmpestort, lød det efterfølgende fra en lykkelig Magnus Cort. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

- Min plan lykkedes, og det ser måske nemt ud, men sådan var det ikke. Det var knaldhårdt, og der blev kørt for bjergpointene derude. Jeg gravede dybt, men der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig er det hele værd.

Annonce:

I en fuldstændig vild kulisse rundt på Vestsjælland gjorde bornholmeren alt rigtigt, da han som den første på etapen stak afsted og fik selskab af tre andre ryttere.

Men selvom der især på den første kategori-4-stigning var hård kamp om at komme først over, så var der ingen, der kunne følge med Magnus Cort, da stigningsprocenterne først begyndte at komme.

Vilde tv-billeder
På rutens sidste stigning var bjergtrøjen derfor også i hus, men alligevel tonsede han op over bakken, inden han sendte armene i vejret, som havde han vundet etapen.

Efterfølgende blev der sendt en kæmpe knytnæve i tv-kameraets retning, inden han udbrød:

- FANTASTISK!

Artiklen fortsætter under billedet...

Magnus Cort så ud til at nyde hyldesten på podiet i Nyborg. Foto: Claus Bonnerup
Magnus Cort så ud til at nyde hyldesten på podiet i Nyborg. Foto: Claus Bonnerup
 

Oplevelsen blev ikke dårligere af, at danskerens forældre havde taget plads på ruten og kunne se sønnike brillere foran det danske publikum.

Annonce:

- Det var stort over den sidste bakke. Det var den sjoveste bare lige få at få det sidste point. Og så stod mine forældre endda lige efter toppen og kunne se mig rulle henover. Det var fantastisk.

Skår i glæden
Nu ser Magnus Cort frem til at skulle køre en etape iført den trøje, som kun tre danskere tidligere har kørt i under Touren - Bjarne Riis, Michael Rasmussen og Michael Mørkøv.

- Det bliver stort at køre en etape i Danmark i prikker. Jeg tror, det bliver ubeskriveligt. Bare det at køre Tour de France er stort, men at gøre det i Danmark og tilmed i prikker, det er fantastisk.

Der er dog alligevel én ting, der ærgrer Magnus Cort. Et uheld kan nemlig betyde, at han kan tabe trøjen med de røde prikker allerede efter søndagens etape, der slutter i Sønderborg.

Ved pointlighed vil det nemlig være den rytter, der ligger bedst til i klassementet, som får æren af at bære trøjen.

Annonce:

- Jeg ved ikke helt, hvad planen bliver. Desværre tabte jeg noget tid. Jeg havde en punktering på et uheldigt tidspunkt i finalen og kunne ikke komme tilbage. Så jeg kan desværre tabe den (trøjen, red.), hvis der er nogen, der tager alle tre point.

Magnus Cort er den første Tour-dansker i prikker siden Michael Mørkøv i 2012. Han nåede at køre seks dage i den ikoniske trøje.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: