Fantom-start! Dansk sprinter-komet slår de store kanoner

Danske Magnus Cort tog en fornem skalp på 3. etape af Volta a la Communitat Valenciana, da han vandt foran så store navne som Nacer Bouhanni og Bryan Coquard

Magnus Cort var endnu en gang hurtigst på stregen. Foto: All Over Press
Magnus Cort var endnu en gang hurtigst på stregen. Foto: All Over Press

2016 var et fremragende år for Magnus Cort med to etapesejre i Vuelta a España.

I 2017 ser han ud til at kunne følge op på den succes.

For i det spanske etapeløb Volta a la Communitat Valenciana var den 24-årige Orica-rytter hurtigst på 3. etape foran så hurtige folk som Nacer Bouhanni (Cofidis) og Bryan Coquard (Direct Energie).

Sejren kom efter 161 km fra Canals til Riba-roja de Túria, der altså sluttede med en massespurt. Her slog bornholmeren Bouhanni i en direkte duel, mens der var flere længder ned til de øvrige.


Det var Magnus Corts niende sejr som professionel og den første i år.

I den samlede stilling er det stadig BMC's olympiske mester, Greg Van Avermaet, der fører, efter at BMC var suveræne på holdkørslen på 1. etape.

Den føring kommer han dog nok til at afgive lørdag, når bjergene kommer, og ryttere som Nairo Quintana, Steven Kruijswijk, Dan Martin og - set med danske briller - måske danske Jakob Fuglsang formentlig kommer til at slås om den endelige sejr.

Stort resultat af Würtz Schmidt
I øvrigt var fredag også god for en anden ung dansker.

I det franske etapeløb Etoile de Bessèges kom den nyprofessionelle Mads Würtz Schmidt nemlig ind på en flot andenplads efter franske Lilian Calmejane, efter at de to var trådt væk fra feltet.

Den 22-årige Katusha-rytter ligger dermed også samlet set nummer to i løbet, der slutter søndag med danskerens speciale, en enkeltstart, over 11,9 km. Den slutter ganske vist med en længere stigning, som ikke lige er Wütrz Schmidts kop te.

38 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere