Farcen er total: NUL løn til dansk talent

Det går op i hat og briller efter cykelholdet Aqua Blue Sports lukning. Rytterne er lovet løn året ud, men den er udeblevet for danske Casper Pedersen

Casper Pedersen blev i 2017 U23-europamester i landevejscykling. Foto: Claus Bonnerup
Casper Pedersen blev i 2017 U23-europamester i landevejscykling. Foto: Claus Bonnerup
Følg Cykling

- Det virker så amatøragtigt.

Så klart udtrykker det danske cykeltalent Casper Pedersen sig til Ekstra Bladet, efter at lønnen for sidste måned er udeblevet.

Han var en del af prokontinentalholdet Aqua Blue Sport, som pludselig drejede nøglen om 27. august.

Hans tidligere holdkammerat Andy Fenn har i et Twitter-opslag forsøgt at råbe ejeren, Rick Delaney, og direktøren, Tom Timmerman, op.

- Jeg vil gøre opmærksom på, at alle lønninger til Aqua Blue Sports ryttere, er udeblevet. Efter personligt at have talt med UCI, har de forklaret mig situationen. Det havde UCI ellers bedt dig om at gøre, Tom. Jeg må have misset opkaldet eller mailen..., skriver han.

- Som det står nu, vil UCI ikke sende flere penge fra bankgarantien til udestående lønninger, indtil papirarbejdet er klaret, og der er blevet givet klarhed omkring december-lønningerne, lyder det.

Herefter harcelerer Fenn over, at deadlinen for at give de omtalte oplysninger til UCI ikke er blevet overholdt af ledelsen. Selvom ejeren offentligt har sagt, at rytterne ville få deres løn.

22-årige Casper Pedersen fortæller, at han og de andre ryttere står bag Fenns kontante besked, som de har diskuteret i et privat forum.

Danskerens løn er også udeblevet, og sidste måned fik han - via UCI's bankgaranti - sin løn 25 dage for sent.

- Det er ikke, fordi jeg ikke kan betale mine regninger, men det er stadig meget irriterende. Men jeg er stadig ung og har ikke så mange forpligtelser. Der er andre, der har kone og børn og har købt hus og så videre.

Ifølge UCI's regler skal holdene stille en bankgaranti, der svarer til 25% af årets lønbudget. Rytterne har modtaget en email, hvor de skal udfylde nogle formularer på en meget specifik måde. De instruktioner skulle holdet have givet videre til rytterne, men de er også gået tabt undervejs, så det skaber også problemer i forhold til udbetalingerne.

Rytterne ser ingen anden udvej end at lægge offentligt pres på ledelsen.

- De har fået en fair chance, siger Casper Pedersen.

Den danske rytter er allerede overgået til sit nye World Tour-hold Team Sunweb, som varetager hans træning. Han skifter først officielt ved årsskiftet, men kører lige nu uden løn. Han har skrevet en tre-årig kontrakt med det tyske cykelhold.

Det store cykelmedie Cyclingnews har forsøgt at få fat på direktøren Tom Timmerman, men det er ikke lykkedes. Ikke så underligt, når man hører, hvor svært det har været for rytterne at komme i kontakt med teamets ledelse.

- Der har nærmest ikke været nogen form for kommunikation, så det gør det hele meget svært. Vi ryttere har holdt godt sammen, og vi er meget utilfredse.

Udover Pedersen har to andre danskere også være tilknyttet, nemlig Lasse Norman Hansen og sportsdirektør Nicki Sørensen. Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få de to i tale også.

Førstnævnte har skrevet en to-årig kontrakt med det belgiske hold Corendon-Circus, mens Nicki Sørensen fortsat leder efter et job.

Uenighed om kursen: Tvunget til at droppe Fuglsang

Riis' hold ramt af rytterflugt: Her er rytterne, der skal tage over

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind