Favoritten floppede stort: 'Han blev jo kørt ind af nummer 172'

Nairo Quintana har ramt alt andet end skiven i årets Tour, og han får en tur i Michael Rasmussens 'maskine' i dagens Top og Flop

Følg Cykling

Den tidligere skihopper Primoz Roglic viste fornem kørsel og sikrede sig sin korte cykelkarrieres fornemste triumf, da han onsdag strøg først over målstregen på 17. etape i årets Tour de France.

Sloveneren udnyttede perfekt, at han var en del af dagens udbrud, og takkede for hjælpen fra Trek-Segafredo, der satte alle sejl ind, da kaptajn-Contador var nået frem til udbruddet.

Roglic ødelagde dermed den spanske fest-dag, da gassen gik af Contadors ballon, og han måtte lade sig opsluge af favoritterne.

Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen var dog glad for at se spanieren forsøge sig med bare fem etaper tilbage af Touren. En Tour, som Rasmussen mener, ser ud til at havne på britiske hænder igen i år.

- Den store forhåndsfavorit Chris Froome ligger rigtig lunt i svinget til at tage endnu en samlet sejr, da både Michal Kwiatkowski og Mikel Landa kører så stærkt, at de nærmest gør det ud for hver deres enmandshær. Team Sky er ofte blevet uretmæssigt kritiseret for passiv kørsel, men i virkeligheden kører de bare så offensivt og stærkt, at de hiver al angrebslyst ud af benene på Froomes nærmeste konkurrenter, lyder det.

Her følger Michael Rasmussens Top og Flop fra 17. etape

Dagens Flop:
Nairo Quintana.

- Med flere længder bliver det 'Lille Q', der får den i dag. Han forsøgte sig på Col de la Croix de Fer med et angreb, der varede 300 meter, inden løbets nummer 172 i den samlede stilling, Luke Rowe fra Sky, kørte ham ind uden nævneværdigt besvær. Kort efter forsøgte han sig på hjul af Contador, men blev på det skammeligste sat af.

- Han havnede i gruppen med de øvrigt favoritter, men måtte lade livet i starten af Galibier. Jeg tror, det varer nogen tid, inden han overvejer at køre efter The Double (Giro og Tour, red.) igen, siger Rasmussen.

Dagens Top:
Alberto Contador

- Selvom han ikke længere har ben, som han havde i 2007, så fejler viljen, lysten og hjertet absolut ikke noget. Han havde sendt tre mand af sted, Michael Gogl, Bauke Mollema og Jarlinson Pantano, og på Croix de Fer lukkede han selv hullet op. Trek satsede hele butikken med Pantano som trækdyr i Val de Maurienne og Mollema på Telegraphe, inden den gamle mester selv skulle tage over. Han forsøgte med alt, han havde, men det var ikke nok, og han blev hentet netop på toppen af dagens sidste stigning Galibier.

Trist Tour-skæbne: Supersprinteren ude af løbet

Skihop-sensationen smadrede storstilet Contador-angreb

Umenneskeligt! Tour-rytters hærgede ben vækker opsigt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.