Favoritterne opmærksomme på maraton i sidevind

125 km sidevind kan spille en afgørende rolle på Tourens 6. etape, hvor Tinkoff-Saxo måske pønser på noget

Sagan er en af dagens store favoritter (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Sagan er en af dagens store favoritter (Foto: Tariq Mikkel Khan)

ABBEVILLE (Ekstra Bladet): Vind eller ikke vind. Det er spørgsmålet til torsdagens 6, etape i årets Tour de France.

På papiret ser etapens sidste 125 km langs kysten mod Den engelske kanal ud til at kunne blive særdeles livlige med masser af sidevind. Men vejrudsigterne er ikke helt entydige i, hvor kraftig vinden bliver.

Alligevel er sidevinden noget, der bliver holdt øje med på Tinkoff-Saxo, der flere gange har demonstreret, at det er et hold, der forstår at udnytte vindens kræfter til et angreb på kaptajn Alberto Contadors direkte rivaler.

- Der kan komme vifter, når vi kører langs kysten. Vi skal være opmærksomme.

- Vi skal se, om vinden er kraftig nok. Hvis muligheden er der, så tror jeg, at alle holdene vil forsøge at røre på sig, siger holdets sportsdirektør Steven de Jongh.

Cykling Storjublende direktør i skammekrogen: Havde glemt selen

Han er klar over, at han i Peter Sagan råder over den måske største favorit til at vinde etapen, der til slut har en stigning på 800 meter – men det ændrer ikke på måden, holdet arbejder.

- Vi er her for at vinde løbet med Alberto, så det vil vi køre efter igen i dag, siger han, men lukker dermed ikke døren helt for, at Sagan alligevel kan lave et resultat i en sprint.

- Vi kører ikke for at aflevere Peter i fronten. Men Alberto skal sidde fremme for ikke at tabe tid og undgå styrt, så der vil vi alligevel være. Det kommer dem begge til gode, siger de Jongh.

1 kommentar
Vis kommentarer