Fik afsløret pot-plantage på live TV: Så slog politiet til

Billeder fra tv-helikopter på søndagens etape i Vuelta a España ledte politiet på sporet af en marihuana-plantage på toppen af en bygning

Nikias Arndt skyder først over stregen på lørdagens etape i Vuelta a España. Foto: JOSE JORDAN / AFP / Ritzau Scanpix.
Nikias Arndt skyder først over stregen på lørdagens etape i Vuelta a España. Foto: JOSE JORDAN / AFP / Ritzau Scanpix.
Følg Cykling

Tv-billeder optaget fra helikoptere bringer dagligt millioner af seere helt tæt på cykelløbet Vuelta a España, men lørdag var det ikke feltets intense spurt mod målstregen i Igualada, der fangede opmærksomheden i det catalanske politikorps, Mossos d'Esquadra.

Det var derimod en tagterrasse på opløbsstrækningen, hvor beboerne syntes at være ekstraordinært begejstrede for grønne planter. Nærmere eftersyn af tv-billederne gjorde det klart, at der kunne være tale om en illegal marihuana-plantage, skriver avisen ara.cat.

Tagterrassen med de tætstående grønne planter sås på tv-billederne på den sidste kilometer af den sjaskvåde 8. etape, som Sunweb-rytteren Nikias Arndt vandt.

Tirsdag beslaglagde Mossos d’Esquadra, som er politikorpset i det autonome Catalonien, de 40 marihuana-planter, som var placeret i store krukker på tagterrassen. 

Ara.cat skriver, at naboer allerede inden Vueltaens ankomst havde klaget til politiet over nogle personer, der angiveligt havde besat en af etagerne i en ejendom på opløbsstrækningen.

Der var intet spor af disse personer, da politiet nåede frem, hvorfor ingen blev arresteret. Det er ifølge spansk lovgivning ikke forbudt at dyrke marihuana til eget brug, skriver ara.cat. Avisen Marca skriver, at handel med narkotika i Spanien kan straffes med bødestraf og fængsel i op til seks år.

Flyvende favorit i dobbelttriumf

Smider førertrøjen for tredje gang

Froome tilbage på cyklen

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+