Flyvende Fuglsang overvejer bjergtrøjen

Efter Vincenzo Nibalis nedtur i Pyrenæerne står flere muligheder åbne for Jakob Fuglsang, og en af dem er at jagte bjergpoint nok til at køre i den prikkede bjergtrøje

Skal Fuglsang jagte prikker nu? (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Skal Fuglsang jagte prikker nu? (Foto: Tariq Mikkel Khan)

LA PIERRE SAINT MARTIN (Ekstra Bladet): Kaptajn Nibali så temmelig skidt ud på den steghede bjergvej, men løjtnant Fuglsang var godt kørende og efterlod den synkende skude bagude på de sidste kilometer for at minimere sit eget tidstab.

Nu er Fuglsang kaptajn i stedet for kaptajnen, og flere muligheder står nu åbne for den 30-årige dansker i verdens største cykelløb: Han kan køre klassement og håbe på en placering i top 10, han kan køre efter etapesejre – og han kan køre efter at erobre den prikkede bjergtrøje.

Cykling Held i uheld: Nu er Fuglsang kaptajn

- Lige nu tænker jeg bare højt, men bjergtrøjen kunne man også køre efter, sagde Fuglsang, da han på bagsædet af en servicevogn skovlede en pastasalat indenbords, før turen gik ned ad bjerget igen.

- I princippet kunne jeg gå efter bjergtrøjen, hvis jeg kom i udbrud et par gange. Man skal aldrig sige aldrig. Nu må vi se, hvad det bliver til, sagde Fuglsang, som erkendte, at alt håb om endnu en Tour-sejr til Vincenzo Nibali er forduftet med hans pauvre præstation på løbets første bjergetape.

- Plan A er gået i vasken. Det er ærgerligt og lidt irriterende, for vi havde satset hele butikken på, at Nibali var klar, sagde Fuglsang, som fik frie tøjler, da Astana-ledelsen indså, at Nibali er en fuser i år.

Froome knuste konkurrenterne (Foto: AP) Cykling Bjergbestigeren Froome smadrede konkurrenterne

- Nibali blev ved med at tabe tid, og vi kunne ikke komme tilbage til fronten, så det var et forsøg på at placere mig et sted oppe i klassementet.

- Det er overraskende, at han ikke kan sidde med, og det er også lidt skuffende. Nu må vi se, om vi kommer til at køre med en kaptajn eller med otte ryttere, som hver især jagter succes, sagde Jakob Fuglsang.

11 kommentarer
Vis kommentarer