Flyvende Fuglsang viste blændende Tour-form

Jakob Fuglsang animerede cykelløbet op ad dagens sidste stigning

(Arkivfoto: Zuma)
(Arkivfoto: Zuma)
Følg Cykling

Der var bjerge på menuen i dag på årets anden etape af Schweiz Rundt, og dem benyttede Jakob Fuglsang på fornemste vis, da han igen viste, at hans form nærmer sig toppen her få uger inden årets Tour de France.

Selvom det ikke blev til nogen sejr, så viste danskeren sig som en af de stærkeste ryttere i det ni dage lange etapeløb, og han var i hovedrollen, da etapen fandt sin afgørelse. Manglende held og en uerfaren holdkammerat gjorde sejren umulig.

Men bjergbenene. De er så sandelig taget med til Schweiz.

Fuglsang angriber
Fuglsangs ben kom for alvor på arbejde, da feltet for anden gang skulle op ad kategori 1-stigingen Michaelkreutz. Her angreb danskeren nemlig flere gange, og til sidst fik han hul, hvor kun Team Skys Geraint Thomas og en lidende Simon Spilak med det yderste af cykelskoene kunne holde den danske Astana-kaptajns hjul.

Bagude kæmpede den gule førertrøje Tom Dumoulin for at lukket hullet, og uheldigvis for fronttrioen blev der kontakt på nedkørslen, så ni mand skulle afgøre etapen imellem sig.

Årets vinder af Tyrkiet Rundt, Kristian Durasek fra Lampre, stak inde på den sidste kilometer, og et øjebliks stilstand blandt favoritterne gjorde, at han fik hul og aldrig blev hentet igen. Fuglsangs unge holdkammerat Moreno manglede lidt overblik, og sad og kogte, da han enten skulle være kørt med eller have lukket hullet for sin kaptajn.

Astana-ledelsen i chok: Nu er Fuglsang bedst

Kroaten snuppede dermed etapen, mens Fuglsang endte som en lidt anonym otter, fire sekunder efter. Det kan dog på ingen måde slette det fornemme aftryk, som Fuglsang efterlod på stigningen.

Han ligner så sandelig en mand i Tour-form. Etapeløbet slutter på søndag. Heldigvis for Fuglsang er der flere bjerge forude. Hvis han fortsætter ud af samme tangent som i dag, så kunne han meget vel stå øverst på podiet næste weekend.

Overskuddet og letheden opad stigningen var slående..

Jakob Fuglsang er nu nummer 4 i Schweiz Rundt. 14 sekunder efter Dumoulin.

Danskere til Touren: Sådan er deres chancer

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+