Flyvende Lars Bak tør ikke tro på sejren endnu

Endelig kom han i den gule førertrøje, men Lars Bak tager ikke den samlede sejr for givet endnu

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Lars Bak har selv været med til at opbygge forventningerne om en samlet sejr i Post Danmark Rundt. Inden torsdagens Kongeetape i Vejle havde de berømte marginaler dog glimret ved sit fravær.

Det blev der dog lavet om på torsdag, da den 35-årige silkeborgenser for første gang nogensinde kunne iklæde sig løbets gule førertrøje, efter han blev nummer fire på den ekstremt udfordrende etape, som havde afslutning på toppen af Kiddesvej i Vejle.

- Jeg er superglad. Det er første gang, at jeg har den gule førertrøje i Post Danmark Rundt, så det er jeg rigtig glad for, siger Lars Bak efter løbet.

Se også: Lettet Breschel: Der har været langt mellem snapsene

Selv om han nu har tre sekunder til italienske Marco Marcato fra belgiske Wanty-Groupe Gobert og 12 sekunder til Tinkoff-Saxos kaptajn, Christopher Juul-Jensen, så tør Lars Bak endnu ikke vide sig for sikker på den samlede sejr.

- Der er stadig meget cykelløb tilbage endnu, for enkeltstarten er den mest afgørende etape. Jeg er lidt træt af, at jeg ikke bliver treer til sidst, så jeg kunne få de fire ekstra bonussekunder, siger han.

Fredag byder på to etaper. Først skal der køres 115 kilometer fra Slagelse til Frederiksværk, inden der om aftenen skal køres en 13,6 kilometer lang enkeltstart i Helsingør. Den kan blive afgørende, forudser Lars Bak.

Se også: Breschel bankede alle på brutal kongeetape

- Christopher Juul er stadig favorit, for han kører nogle sindssygt gode enkeltstarter, så jeg skal finde mit allerbedste frem.

- Du kan se i dag, hvor Fuglsang styrter, og Lars Boom er iskold, at det er svært at spå om, hvad der skal ske i Post Danmark Rundt.

- Sidste år ændrede klassementet sig på sidste dag, men jeg er godt kørende, og vi skal have hele holdet frem, så jeg bliver forskånet for uheld, siger Lars Bak.

Torsdagens etapevinder blev Matti Breschel fra Tinkoff-Saxo. Han avancerede samtidig til nummer fire i klassementet - 33 sekunder efter Lars Bak.

3 kommentarer
Vis kommentarer