Før VM: Fuglsang ofrer sig gerne for Matti

Egne ambitioner tæller ikke til VM, hvor Jakob Fuglsang gerne kører for Matti Breschels chancer - hvis han altså bliver udtaget

Jakob Fuglsang og Matti Breschel har ofte optrådt på landsholdet sammen. Her eksempelvis ved OL i London i 2012. (Foto: Thomas Sjørup)
Jakob Fuglsang og Matti Breschel har ofte optrådt på landsholdet sammen. Her eksempelvis ved OL i London i 2012. (Foto: Thomas Sjørup)

Om en måned skal seks danske ryttere forsvare de rød-hvide farver, når verdens bedste cykelryttere indtager vejene i Richmond i USA.

Hvem står ikke helt klar endnu, men et godt bud er, at en af dem hedder Jakob Fuglsang.

- Jeg ved det ikke endnu. I går modtog jeg en mail fra Lars Bonde (landstræneren, red.), der fortæller, at han har otte mand, som valget står mellem, siger Jakob Fuglsang.

Han har endnu ikke sat sig ind i den 16,2 km lange rute, der ligger inde i Richmond by og som skal gennemkøres 16 gange, så løbsdistancen når 259,2 km.

Se også: Lagt for had: Fuglsang føler med Nibali

Men han ved, at der på den lange rute blot er 1650 højdemeter, og at det ikke er helt nok til at ryttere som ham kan komme til at dominere. Alligevel stiller han sig til fuld disposition.

- Jeg vil gerne køre. Ruten passer måske ikke rigtig til mig – men den ligger godt til en type som Matti. Og med seks mand kan vi nok gøre noget i det løb, siger Fuglsang, der også gerne ofrer sig for Matti Breschel.

- Ja, som udgangspunkt. Han plejer at kunne køre godt til de store mesterskaber. Så det vil jeg ikke have noget imod. Men vi skal også holde os til, når chancen byder sig – eller hvis han styrter, som han gjorde det i Firenze (2013, red.).

Se også: Fjerde danske etapesejr i ungdommens Tour de France

Hvor langt Jakob Fuglsangs VM bliver vides endnu ikke. For mesterskaberne indledes allerede ugen inden med holdløbet, og heller ikke fra Astana har han fået at vide, om han skal køre.

- Tja, hvis de vil have mig med, så kører jeg gerne. Men jeg ved også, at det ikke er mig, der kan gøre en forskel for dem. Jeg kan sagtens være med til at holde farten oppe, men jeg har ikke det ekstra som Lars Boom, Lieuwe Westra og Andriy Grivko eksempelvis har.

- Så hvis de i sidste ende vælger at bruge nogle andre, så er det okay med mig, siger Jakob Fuglsang.

7 kommentarer
Vis kommentarer