Annonce:
Annonce:

Folk i oprør: Indfører 'fuldstændig idiotisk' konkurrence

Giro d'Italia-arrangørerne har fået på puklen blandt rytterne, efter det er kommet frem, at det italienske etapeløb har indført en konkurrence på løbets nedkørsler

Giroen har indført en konkurrence, som får adskillige knubs med på vejen. Foto: AP
Giroen har indført en konkurrence, som får adskillige knubs med på vejen. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

- En konkurrence på nedkørslerne er farlig og uansvarlig. Nedkørslerne er allerede en del af at cykelløb, men det bør ikke være en selvstændig konkurrence, der opfordrer til at køre med højere risiko.

Sådan lyder det fra talsmanden for de nordamerikanske ryttere Michael Carcaise til Cyclingnews, efter det mandag kom frem, at arrangørerne af årets Giro d' Italia har indført en konkurrence, hvor det gælder om at komme først ned ad ti udvalgte bjerge i årets rundtur.

Sådan foregår konkurrencen

Gira-arrangørerne vil hylde de bedste nedkører i den 100. udgave af cykelløbet.

På nedkørslerne fra følgende ti bjerge vil arrangørerne tage tid:

8. etape: Monte Sant’Angelo

9. etape: Chieti

11. etape: Monte Fumaiolo

12. etape: Colla di Cassaglia

15. etape: Selvino

16. etape: Passo dello Stelvio

17. etape: Passo del Tonale

18 etape: Passo Pordoi

19. etape: Sella Chianzutan

20. etape: Monte Grappa

De fem hurtigste tider i bunden af stigningen får henholdsvis 8, 5, 3, 2 og 1 point. Den hurtigste rytter på nedkørslen får en daglig pengepræmie på 500 euro.

Når Giroen er slut, vil konkurrencen blive afgjort ved pointoptælling, og de tre bedste vinder pengepræmier.

Henholdsvis 5,000, 3,000 og 2,000 euro

Kilde: Inner Ring.com

Talsmand Carcaise er bestemt ikke alene, idet rytterne har reageret i vantro og undren over Giro-arrangørernes seneste påfund. Arrangørerne har for vane at gøre løbet så spektakulært som muligt med stejle afslutninger og udmarvende etaper. Men denne gang tyder det på, de er gået for vidt.

Annonce:

Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen er helt på linje med de meget utilfredse ryttere.

- Det virker fuldstændig idiotisk, at man et sted i UCI opererer med ryttersikkerhed og bekymringer for rytternes sundhed og helbred, med den såkaldte 'Extreme Weather Protocol', der giver mulighed for at aflyse løb, hvis vejret er for ekstremt, og så i et UCI-løb indfører en konkurrence om at køre hurtigst ned ad bakke. Det virker som tæt på noget af det dummeste, jeg har hørt om, lyder det kontant fra Kyllingen.

- De (arrangørerne, red.) har ofte forsøgt sig med noget spektakulært i form af vanvittigt stejle stigninger, grusveje og andre umulige afslutninger, hvor man næsten kun kan komme op på hest. I kølvandet på hvad der ellers sker i sporten i disse tider, så virker det her noget uigennemtænkt. Det stritter i den helt anden retning.

Annonce:

- Selvfølgelig vil der være nogen, der kører efter at vinde konkurrencen, hvis den er der. Men det virker helt tosset at skulle til at køre om kap ned ad Stelvio. Der er stor risiko for styrt i sådan en konkurrence, for cykelryttere er konkurrencemennesker, og så vil der blive taget chancer, mener Rasmussen.

Nedkørsler som disse vil blive endnu farligere, lyder det. Foto: All Over
Nedkørsler som disse vil blive endnu farligere, lyder det. Foto: All Over
 

Bjarne Riis er ikke overrasket over, at nedkørsels-forslaget kommer fra Italien, men han tvivler på, at konkurrencen får lov at blive gennemført.

- Initiativet er egentlig meget sjovt, men man skal lige vurdere de nedkørsler, der er tale om, for sikkerheden skal selvfølgelig være i orden, siger Riis til Ekstra Bladet.

- Der vil lyde et ramaskrig af utilfredshed. Det kan man roligt regne med, og jeg tror, at idéen bliver sløjfet. Jeg bliver overrasket, hvis Giroen får lov til at gøre det.

Annonce:

- Der vil være masser af ryttere og sportsdirektører, der vil protestere og hævde, at det bliver for farligt, og at nogle ryttere vil løbe en alt for stor risiko. Jo, men hvis en rytter kører som en vild opad og har distanceret alle, så er han også nødt til at køre som en vild nedad for ikke at sætte det hele over styr, siger Bjarne Riis, som savner at se feltets dygtige nedkørere i aktion.

- Der er sgu ikke mange, der tager en risiko på nedkørslerne for at sætte konkurrenterne under pres. Det gjorde vi jo i gamle dage, siger Riis.

- Det var fedt at se Froome angribe på en nedkørsel i Touren sidste år. Tænk sig, han sad der som den bedste rytter i feltet, og så udfordrede han dem alle på en nedkørsel. Og alle andre sad forvirrede tilbage og anede ikke deres levende råd.

- Det er lige før, jeg tror, at Froome sad og kedede sig, fordi der ikke var nogen, der turde udfordre ham, lyder det fra Riis.

Her er et lille udpluk af de mange utilfredse ryttere:

- Det her må være en joke. Selvom jeg måske ville have mulighed for at vinde noget, hvis jeg kørte Giroen. Problemet er, at du er nødt til at overhale på nedkørsler. Latterligt, lyder det fra Koen de Koort fra Trek-Segafredo.

Annonce:

- Lad være med at gøre det, Giro. Et treugers etapeløb er nok 'spektakel', skriver Jos van Emden fra LottoNL-Jumbo-mandskabet.

- Livstruende ide at give en præmie til den bedste nedkører i Giroen. Jeg håber, det er en joke. Hvad med rytternes sikkerhed, skriver Sky-stjernen Wout Poels.

Giroen starter jubilæumsudgave nummer 100 fredag, når den store italienske rundtur skydes i gang på Sardinien.

Der er fire danskere til start i løbet. Lotto-Soudals Lars bak, Trek-Segafredos nyprofessionelle Mads Pedersen, Astanas Jesper Hansen, og Orica-Scott's Christopher Juul Jensen.

Blogger langer ud efter DR-vært: Dyrker snobberiet

Cykelverdenen i chok: Fuglsangs holdkammerat død i træningsulykke

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: