Annonce:
Annonce:

Forklaringen bag nedturen: Supersprinter ramt af stress

Marcel Kittel, som fra nytår kører for Brian Holm og Etixx-Quick-Step, fik sin 2015-sæson ødelagt af intens mødeaktivitet og reklamearbejde i vinterhalvåret

Marcel Kittel fejrer sin sejr på tredje etape af Toure de France 2014 i England. Den tyske sprinter har vundet i alt otte etapesejre i Tour de France. (Foto: AP).
Marcel Kittel fejrer sin sejr på tredje etape af Toure de France 2014 i England. Den tyske sprinter har vundet i alt otte etapesejre i Tour de France. (Foto: AP).
Annonce:
Følg Cykling

Rygter ville vide, at supersprinteren Marcel Kittel var nedlagt af enten en depression eller en sejlivet virus, og han derfor aldrig for alvor kom i gang med sin 2015-sæson, men nu fortæller den 27-årige tysker, at det var stress, som afholdt ham fra på noget tidspunkt at nå sit sædvanlige niveau i sæsonen, der er gået.

Til avisen De Telegraaf fortæller Kittel, at hans vinter var ’for ekstrem’ med talrige holdmøder, træningslejre og reklameopgaver for sponsoren.

- Holdpræsentation i Berlin, tilbage til Amsterdam, en flyvning til Adelaide til Tour Down Under (i januar, red.)med enormt jetlag og en temperaturforskel på 40 grader, siger Kittel til avisen.

Kontrakt ophævet: Tysk fartkonge står uden hold

Annonce:

- På vejen sponsorforpligtelser i Taiwan, derpå hjem til Tyskland og derefter til Qatar. I denne periode blev jeg syg. Det er en vigtig lektie. I denne afgørende periode på seks eller syv uger var jeg ikke i stand til at træne optimalt.

- Det er et så vigtigt tidspunkt, at man rent faktisk er bagud hele sæsonen. Man får aldrig en chance for stille og roligt at opbygge sin form, for man ræser fra et sted til det næste, fortæller Kittel.

Den vanskelige sæson fik Kittel til at indse, at han måtte gøre noget drastisk for at bryde den onde cirkel, og resultatet blev et brud med Giant-Alpecin-holdet i fælles forståelse, selv om han havde endnu et år tilbage af sin kontrakt.

Dansk stortalent skifter til Giant-Alpecin

- Jeg tror, nye mennesker, incitamenter og mål vil stimulere mig, siger Kittel til De Telegraaf.

Annonce:

Valget faldt på Etixx-Quick-Step, hvor Brian Holm netop har forlænget sin kontrakt som sportsdirektør med to år. Han har på holdet arbejdet tæt sammen med Mark Cavendish, som af sportsavisen L’Équipe er kåret til alle tiders bedste Tour-sprinter. Cavendish kører næste år for det sydafrikanske Dimension Data-hold, og det åbnede en oplagt mulighed for Kittel.

- Bruddet med Giant-Alpecin kom sent på sæsonen. På det tidspunkt stod det allerede klart, at Cavendish ville forlade Etixx, og det var en god mulighed for mig, idet holdet har erfaring med en sprinter, siger Kittel.

Godt nyt for Cavendish: Tysk supersprinter misser Touren

- Jeg har været på udkig efter en mulighed for at sætte en stopper for dette vanskelige år. Det er vigtigt, at jeg nu kan lægge alt bag mig, og jeg ser frem til at begynde igen fra bunden i 2016. Cavendish har vundet 26 og er tidens bedste bud på en rytter, der kan slå legendariske Eddy Merckx’ rekord på 34 etapesejre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: