Forrygende Kasper Asgreen i nyt topresultat

Den unge dansker fortsætter den gode stime i tredje etape af Tour of California og ender i top-5

Den danske cykelrytter Kasper Asgreen har bidt sig fast i toppen af pointtavlen ved det amerikanske etapeløb Tour of California.

Natten til onsdag dansk tid kørte han over målstregen som nummer fire, da han var 7 minutter og 47 sekunder efter hans franske holdkammerat Remi Cavagna, der vandt 3. etape.

Dermed fortsatte 24-årige Asgreen, der kører for belgiske Quick-Step, de gode takter i det californiske cykelløb, hvor han imponerede ved at vinde løbets 2. etape. Det var danskerens første professionelle etapesejr.

Med sin fjerdeplads på 3. etape fastholder Asgreen samtidig sin førerposition i pointkonkurrencen. Her har han i øjeblikket 22 point, hvilket er ét point mere end Cavagna.

I det samlede klassement ligger den unge dansker på en samlet tredjeplads.

Regulært gennembrud
Førertrøjen fastholdes af amerikanske Tejay van Garderen (EF Education First), mens andenpladsen indtages af italienske Gianni Moscon (Team Ideos). Asgreen er dog kun syv sekunder fra at føre løbet.

Der køres i alt syv etaper i det amerikanske etapeløb.

Asgreens gode resultater i Californien kommer, efter han modtog stor anerkendelse i midten af april, da han sluttede på en andenplads i Flandern Rundt.

Placeringen som nummer to i det belgiske cykelløb var et regulært gennembrud for den 24-årige koldingenser.

Men før det kom Kasper Asgreen lidt hovedkulds ind på sportens øverste niveau sidste år, da Quick-Step et par måneder inde i sæsonen pludselig manglede en rytter og hentede danskeren til holdet.

Asgreen kvitterede for den uventede chance ved at køre et brag af en debutsæson, hvor han blandt andet var med til at blive verdensmester i holdløb.

Hans kontrakt med Quick-Step løber i yderligere to sæsoner. Håbet er at blive en markant klassikerrytter på verdens mest vindende cykelhold.

Kasper Asgreen leverede i nat en kæmpe præstation i USA. Foto: Jakob Boserup Cykling - 14. maj. 2019 - kl. 06:08 Mens du sov: Dansk konge-præstation

Se også: Danmark vært for stort cykelløb

Se også: Tidligere toprytter erkender doping: Fyret øjeblikkeligt

Se også: Dansker foran stort skifte: - Jeg kører World Tour næste år

Paris-Roubaix er en af de mest prestigefyldte klassikere inden for cykelsporten. Foto: IMAGO SPORT Sport og Spil Mesteren på brostenene var bitter til sin dødsdag

20-årige Cameron Vandenbroucke har kun cyklet på eliteniveau i under et år, men allerede nu debuterer hun på kvindernes World Tour. Foto: Ernst van Norde. Sport og Spil 'Jeg vil ære min fars minde'

Under Tour de France i 2005 havde Michael Rasmussen bloddopet sig selv. Det krævede et minumum af investering og teknisk snilde at udføre. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Kyllingens rystende indblik: Så nemt bloddopede jeg mig

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere