Annonce:
Annonce:

Forrygende Tour-underholdning: Froome fik en alvorlig forskrækkelse

Bauke Mollema snuppede en forrygende etapesejr i Massif Central, hvor Froome fik sig en alvorlig overraskelse undervejs

Her er en flyvende hollænder. Foto: AP
Her er en flyvende hollænder. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Feltets ryttere må trække vejret med et dybt, lettelsens suk, efter de krydser målstregen i Le Puy-en-Velay. For nu er der nemlig udsigt til en tiltrængt hviledag, efter endnu en hård dag i et bjergrigt terræn har taget de sidste dråbers energi ud af årets Tour de France-ryttere.

Endnu en kuperet etape ventede de prøvede ryttere, og da der blev kørt benhårdt cykelløb hele vejen, har mange sikkert bandet søndagen langt væk.

En mand, der bestemt ikke bandede i dag, må være Trek-Segafredos hollænder Bauke Mollema.

Alberto Contadors bjerghjælper fik nemlig frit tøjler på dagens etape, og det udnyttede han på fornem vis, da han var en del af dagens udbrud, som ikke overraskende skulle afgøre tingene imellem sig.

Annonce:

Hollænderen angreb på nedkørslen efter den sidste skrappe stigning, og derfra så ingen hollænderen, før de var kommet i mål.

Hos favoritterne blev der også kørt cykelløb, hvor løbets førende rytter Chris Froome fik sig lidt af en forskrækkelse undervejs. Pludselig kom han på bagkant, og han måtte bruge hele sit hold i jagten på at nå op igen. Det lykkedes, men bestemt ikke uden brug af vigtig energi, der snildt kunne være gemt til den sidste Tour-uge.

Det blev en hård dag at forsvare førertrøjen på. Foto: AP
Det blev en hård dag at forsvare førertrøjen på. Foto: AP

Bauke Mollema ramte dagens store udbrud, hvor 28 stærke mand fandt fælles fodslag og drog af sted i jagt på etapesejren. Heriblandt sad stærke navne som Michael Matthews, og en af Tourens allerstørste profiler i skikkelse af bjergtrøje-indehaveren Warren Barguil, Thibaut Pinot og Diego Ulissi.

Annonce:

Sammen kørte de allesammen og ventede på dagens kategori 1-stigning Col de Peyra Taillade, som skulle gøre forskellen. Da stigningen tog fat, faldt de fleste fra forrest, og i stedet var det Barguil, der tog teten, han høstede igen i dag masser af point til bjergtrøjen, men endnu en sejr kunne han ikke sikre sig. For 30 kilometer fra mål så Bauke Mollema sit snit og angreb, og selvom en kvartet jagtede hårdt bagved, kunne hollænderen med diamanter i benene jublende køre først over stregen.

Nede i feltet, hvor der ellers havde været dømt våbenhvile gennem hele dagen, udspillede der sig et måske endnu større drama, da Romain Bardet og hans AG2R-hold tyren ved hornene og lagde pres på inden dagens sidste store stigning. Det skabte forvirring, og Chris Froome og hans Sky-mandskab blev fanget på hælene.

Bedre blev det ikke, da Froome punkterede. Han fik nyt hjul af sin holdkammerat Michal Kwiatkowski, men AG2R havde sat fuldt blus på kedlerne, og pludselig var den gule førertrøje 45 sekunder efter sine værste rivaler, da de ramte kategori 1-stigningen.

Annonce:

Kun Landa fra Sky sad tilbage hos favoritterne, mens feltet blev sprængt i stumper og stykker. AG2R var i voldsomt overtal med hele FEM ryttere foran kaptajn-Bardet. Froome havde kun en mand slutteligt til at køre sig frem igen, og til sidst måtte han selv gøre arbejdet færdigt, men en hårdt presset brite fik sin sag for.

De havde Froome i tovene, men fik ikke udnyttet situationen. Foto: AP
De havde Froome i tovene, men fik ikke udnyttet situationen. Foto: AP
 

AG2R kørte nemlig så hurtigt, at mange fik problemer, også Nairo Quintana blev sat af, og han var snart nede hos Froome, for kort efter at være sat af. Årets Tour er virkelig én til glemmebogen for colombianeren.

Til sidst bekendte Mikel Landa kulør. Han lod sig falde ned til Froome, og spanieren formåede at lukke hullet op til favoritgruppen, mens en mærket Froome sad på slæb i baghjulet.

Der gik dog ikke mange minutter, før Froome kom under pres, da favoritterne angreb fra gruppen. Men briten kom sig, og i stedet var der våbenhvile blandt favoritterne, der i stedet satte fælles tempo for at sætte Quintana med endnu flere minutter.

Froome slap med skrækken, Quintana fik én over nakken. Nu venter en hviledag inden den sidste afgørende uge i årets Tour de France, hvor alperne står for døren.

Annonce:

Chris er kult: Får kæmpe ros og hitter med sin 'tis-historie'

Angriber førertrøjens hjælpere: De kan jo ikke komme over en motorvejsbro!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: