Fortier sandheden: Riis tilbageholder doping-viden

Undersøgelsesgruppen bag dopingrapport tror mere på eksrytteres forklaring end på Bjarne Riis'

Selvom han smiler her, så er det næppe allersjovest at være Bjarne Riis i disse dage (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Selvom han smiler her, så er det næppe allersjovest at være Bjarne Riis i disse dage (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Da den længe ventede dopingrapport fra Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) tirsdag blev offentliggjort, var Bjarne Riis' navn som forventet en stor del af indholdet.

Hovedpersonen selv har indrømmet forhold om sin viden om doping som holdejer, men flere eksryttere på holdet har over for undersøgelsesgruppen bag rapporten fortalt, at Riis vidste endnu mere.

Og af rapporten fremgår det, at undersøgelsesgruppen i et par forhold vurderer, at rytterne og ikke Bjarne Riis fortæller sandheden om tilstanden på holdet. Det bekræfter DIF's nye direktør, Morten Mølholm, på pressemødet for offentliggørelsen af rapporten.

Dopingdømte typer som Bjarne Riis bør ikke kunne fungere i international cykelsport, mener Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan) Allan Olsen Sørg nu for, at Riis ALDRIG kan arbejde med cykling igen!

- Vores vurdering er i hvert fald, at vi tror mere på nogle andre end Bjarne Riis i nogle tilfælde, siger Morten Mølholm og indikerer dermed også, at Riis fortsat tilbageholder viden.

Det gælder blandt andet i sagen om Bo Hamburger, som Riis bad om at skaffe doping til Jörg Jaksche. Det, sammen med et par andre punkter, har Riis afvist, men undersøgelsesgruppen vurderer, at eksrytternes modsatte oplysninger underminerer Riis' påstande.

På det grundlag mener ADD og DIF også, at der kunne være rejst sager mod Bjarne Riis i flere forhold end dem, han i rapporten erkender, men at de alle ligger uden for forældelsesfristen.

10 kommentarer
Vis kommentarer