Forvirring om Mørkøv - får han grønt lys til at køre?

UCI's lægelige chef har sagt god for, at Michael Mørkøv kan stille op ved bane-VM, oplyser DCU-formand - men det kan ikke bekræftes

Michael Mørkøv får alligevel muligheden for endnu en gang at blive verdensmester i parløb på søndag. Han er ikke længere i mistanke for at være blevet smittet med coronavirus. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Michael Mørkøv får alligevel muligheden for endnu en gang at blive verdensmester i parløb på søndag. Han er ikke længere i mistanke for at være blevet smittet med coronavirus. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Michael Mørkøv har formentlig fået grønt lys til at køre ved VM i banecykling.

Det oplyser formand i Danmarks Cykle Union (DCU) Henrik Jess Jensen til Politiken.

Mørkøv har fredag været isoleret på sit hotelværelse i Berlin, hvor VM afholdes, fordi han tidligere på ugen deltog i etapeløbet UAE Tour, der torsdag blev aflyst før tid på grund af frygt for coronavirus.

Men nu har Den Internationale Cykelunions (UCI) lægelige chef sagt god for, at danskeren kan stille op i den tyske hovedstad, siger DCU-formanden til Politiken.

- Xavier Bigard (UCI's lægelige chef, red.) og hans stab har løbende haft forbindelse til Abu Dhabi, hvor deltagerne fra UAE Tour har været i karantæne på deres hotel siden torsdag aften, og det er de oplysninger, Bigard er kommet i besiddelse af, som godtgør, at der ikke længere er nogen hindring for, at Michael kan stille op, lyder det fra Henrik Jess Jensen til avisen.

DCU-direktør Martin Elleberg Pedersen kan dog over for Ritzau ikke bekræfte oplysningen om, at Michael Mørkøv skulle have fået grønt lys til at køre ved VM.

- Vi har hørt rygter om, at der tilsyneladende ikke er coronavirus i forbindelse med cykelløbet på Den Arabiske Halvø, som blev aflyst. Hvis det er sandt, er Michael heller ikke smittebærer.

- Men det er stadig kun rygter, og vi går og venter på den officielle tilbagemelding fra UCI.

- Lige nu sidder Michael stadig i karantæne på sit værelse, og vi venter på at få besked på, om han kan komme ud, siger Martin Elleberg Pedersen tidligt fredag aften til Ritzau.

Den danske rytter har heller ikke selv fået noget at vide, siger han til Ritzau.

Mørkøv skal efter planen søndag køre parløb sammen med Lasse Norman Hansen.

Mørkøv om karantæne: - Det her er bare dybt frustrerende

Direktør om corona-karantæne: - Mørkøv har det fint

Michael Mørkøv isoleret: Mistanke om virus