Annonce:
Annonce:

Fra gul trøje til mareridt: Sletter resultater

Rinaldo Nocentini, der 2009 kørte otte dag i den gule trøje i Tour de France, har fået en dopingdom, der giver ham karantæne frem til 2024 og sletter hans resultater fra og med 2018

Rinaldo Nocentini i sine velmagtsdage med Tour de Frances gule førertrøje. Nu har han fået karantæne frem til 2024. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Rinaldo Nocentini i sine velmagtsdage med Tour de Frances gule førertrøje. Nu har han fået karantæne frem til 2024. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Der kommer ikke noget overraskende comeback fra Rinaldo Nocentini til cykelsporten i den nærmeste fremtid.

Det står klart, efter at det italienske antidopingagentur tirsdag idømte ham den strengeste straf på fire års karantæne for udsving i det biologiske pas tilbage i slutningen af 2019. Det skriver den italienske avis Corriere della Sera.

43-årige Nocentini stoppede netop karrieren med udgangen af 2019, og forseelsen var altså som sådan det sidste aftryk, han efterlod sig i cykelsporten.

Den kan han så ikke agere i frem til og med 2024, da karantænen løber fra 30. november til 29. november 2024. Samtidig er alle Nocentins resultater fra 1. januar 2018 og frem blevet annulleret.

Det betyder, at han får frataget to sejre, han kørte ind for det portugisiske kontinentalhold Sporting Clube de Portugal/Tavira. Begge i Afrikas største etapeløb, La Tropicale Amissa Bongo.

Annonce:

I sine bedste år kørte Nocentini for det franske AG2R-mandskab, hvor han i 2009 nærmest blev nationalhelt i Frankrig, da han efter 7. etape erobrede den gule førertrøje og formåede at forsvare den helt frem til 15. etape.

Gennem sin professionelle karriere opnåede Nocentini 17 sejre (nu 15) - primært i mindre løb.

Han var ellers udset til at blive til noget stort, efter at han i 1998 blev nummer to ved U23-VM, mens landsmændene Ivan Basso og Danilo Di Luca udgjorde resten af podiet med Basso som verdensmester.

I dag driver Nocentini en træningstjeneste for cyklister i Arezzo-provinsen.

Mere dansk succes: Hiver ham op på øverste niveau

Rolf Sørensen sænker prisen: Vil sælge for 12 mio.

Dansker færdig som 25-årig

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: