Fransk sprinter vinder 1. etape i Dauphiné

Franske Nacer Bouhanni (Cofidis) vandt 1. etape af cykelløbet Critérium du Dauphiné efter en massespurt

Nacer Bouhanni var hurtigst i opløbet. (Polfoto)
Nacer Bouhanni var hurtigst i opløbet. (Polfoto)

Den franske sprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) levede mandag op til favoritværdigheden og vandt 1. etape af cykelløbet Critérium du Dauphiné, som fungerer som optakt til Tour de France. Det skete efter en helt forventet massespurt.

Han var regnet som den store favorit sammen med norske Alexander Kristoff (Katusha). Bouhanni blev afleveret perfekt af sit hold og kørte først over målstregen, mens Kristoff slet ikke fik sat sit aftryk på afgørelsen.

Keagan Girdlestone er i kritisk tilstand efter et slemt styrt i weekenden. (Foto: Privatfoto). Cykling Røg gennem bagruden på bil: Stortalent i livsfare efter styrt

Bouhanni vandt foran belgieren Jens Debusschere (Lotto) og ireren Sam Bennett (Bora), mens norske Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) kom ind på fjerdepladsen.

De 186 flade kilometer til Saint-Vulbas lagde i den grad op til en sprinteretape, men en duo bestående af Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) og Mitchell Docker (Orica-Greenedge) forsøgte at ændre på dette ved at stikke i udbrud.

Docker faldt fra, og Backaert fortsatte solo, men feltet havde dog ganske godt styr på udbruddet og eliminerede det med 13 kilometer tilbage.

Herefter var Tinkoff og Sky blandt holdene, der satte sig frem for at holde høj fart, og siden fulgte sprinterholdene trop i front.

Heriblandt Cofidis, der altså kørte Bouhanni perfekt i stilling til sejr.

I den samlede stilling fører spanske Alberto Contador (Tinkoff) fortsat i kraft af forspringet fra søndagens indledende prolog.

Han fører foran australieren Richie Porte og briten Chris Froome (Sky), der er henholdsvis 6 og 13 sekunder efter.

Jesper Hansen drømmer om en plads på holdkortet til Tour  de France. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Tour-hungrende dansker er tilfreds med Dauphiné-start

Alberto Contador var hurtigere end Chris Froome på Critérium du Dauphiné-prologen. (Arkivfoto: All Over Press) Cykling Contador stærkest i Tour-styrkeprøve

0 kommentarer
Vis kommentarer