Froome drømmer stort: Her er hans vanvittige mål for 2016

Chris Froome har tænkt sig at jagte sejren i tre af de absolut største cykelbegivenheder i næste sæson

Chris Froome satser på en nærmest umenneskelig bedrift i næste sæson. (Foto: AP)
Chris Froome satser på en nærmest umenneskelig bedrift i næste sæson. (Foto: AP)

Det er ingen hemmelighed, at Chris Froome vil forsøge at gentage årets Tour de France-sejr i næste sæson. Men derudover vil han også jagte hele to OL-guldmedaljer i Rio blot få uger senere.

Ingen cykelrytter har vundet to olympiske guldmedaljer og den gule trøje i verdens mest prestigefyldte etapeløb i én og samme sæson. Men Chris Froome vil mere end gerne blive den første i historien.

- Det kommer helt sikkert til at blive et spændende år. Det vigtigste for mig er at vinde Tour de France igen, men derefter prioriterer jeg linjeløbet i OL i Rio og nogle dage senere den olympiske enkeltstart.

- Både linjeløbet og enkeltstarten passer mig virkelig godt. Enkeltstarten indeholder over 1000 højdemeter, så det kommer til at blive hårdt. Jeg tror desuden, ruten er over 50 kilometer, og det er langt på en enkeltstart, siger Chris Froome til Sky Sports.

Se også: Touren 2016 tager form: Her er de fedeste rygter

Den store udfordring for briten er, at OL-linjeløbet i Rio afvikles kun 17 dage efter den afsluttende etape i Touren. Fire dage senere køres enkeltstarten i den brasilianske kystby. Froome indrømmer da også, at han har sat sig et yderst ambitiøst mål.

- Det er en voldsom målsætning, og jeg tror, jeg må tage hver konkurrence, som den kommer. Men det bliver spændende, virkelig spændende, siger han.

20. oktober bliver næste års Tour-rute præsenteret. Ved den lejlighed får Froome en god idé om, hvor krævende det bliver at vinde Touren for andet år i træk.

Se også: Kyllingen tilbage i sadlen

4 kommentarer
Vis kommentarer