Froome fik bank af Fuglsang: 'Jeg skal kæmpe om sejren med ham'

Chris Froome fik baghjul af Jakob Fuglsang for et par uger siden – det har imponeret ham, og den tredobbelte Tour-vinder regner nu danskeren for en konkurrent til Tour-sejren

Chris Froome ser danske Jakob Fuglsang som en reel konkurrent efter den flotte kørsel i Critérium du Dauphiné. Foto: Claus Bonnerup
Chris Froome ser danske Jakob Fuglsang som en reel konkurrent efter den flotte kørsel i Critérium du Dauphiné. Foto: Claus Bonnerup
Følg Cykling

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): Når Chris Froome skridter igennem et lokale, er det på en måde, der ikke signalerer, at han er en af verdens mest succesfulde cykelryttere gennem tiderne.

Den spinkle brite holder sig helst i baggrunden, men på Team Skys pressemøde forud for Tour de France var det ikke muligt.

For selv om hele holdet var til stede, så var alle rytter-spørgsmål på nær et enkelt rettet mod Tour-favoritten.

Han har haft en atypisk sæson uden sejre – det kom blandt andet til udtryk for godt to uger siden, da han og alle andre blev sat til vægs af Jakob Fuglsang i Critérium du Dauphiné.

Og det gjorde indtryk på den tredobbelte Tour-vinder.

- Jakob kørte et flot løb taktisk. Han var tydeligvis i god form, og det forstod han at udnytte i Dauphiné, siger han til Ekstra Bladet – og han skal ikke bruge mange sekunder på at tænke sig om på spørgsmålet om, hvorvidt den 32-årige dansker ligefrem er en udfordrer til den samlede sejr - også selv om han ikke er ene-kaptajn på Astana?

- Ja, jeg tror helt sikkert, at han er en, jeg skal holde øje med i forhold til at kæmpe om sejren i de kommende tre uger, siger Sky-kaptajnen.

Jakob Fuglsang slog to gange Chris Froome i Critérium du Dauphiné, inden han også tog den endelige sejr. Foto: Imago/All Over Press
Jakob Fuglsang slog to gange Chris Froome i Critérium du Dauphiné, inden han også tog den endelige sejr. Foto: Imago/All Over Press

Han føler dog ikke, at hans for ham skuffende fjerdeplads i Critérium du Dauphiné, han lige som Tour de France har vundet tre gange, er udtryk for, at hans niveau er dalet, som det ellers har været udlagt i mange medier.

Det drejede sig nemlig også om at komme i gang igen efter en sæson med få løb og meget træning.

- Jeg føler, at jeg er lige, hvor jeg skal være.

- Dauphiné var det, jeg havde brug for i forhold til at få en bedre løbsrytme. Jeg kommer til Touren friskere end nogensinde, og jeg kan se på mine ’træningstal’, at de også er gode, siger Chris Froome.

Selv om han allerede har vundet verdens største cykelløb tre gange, kan han kun trække på smilebåndet, når han bliver spurgt, om han stadig er lige motiveret.

- Min sult er på ingen måde forsvundet. Jeg vil gå efter min fjerde sejr, men det bliver svært. Ruten er vanskelig og mine konkurrenter ser stærkere ud end nogensinde, påpeger han og fremhæver specielt sin tidligere løjtnant Richie Porte som sin største konkurrent.

Første duel mellem favoritterne får vi allerede på lørdagens 1. etape - en 14 km lange enkeltstart i Düsseldorf.

Vrager Fuglsang som Tour-kaptajn: 'Det overrasker mig ikke'

Efter karrierens største triumf: Holdet vrager Fuglsang som kaptajn

Dansk mester dopet: Helt rigtigt ikke at udelukke ham

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og briller

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.