Froome forbereder sig i Frankrig: Contador står over

Chris Froome pudser Tour de France-formen af i Criterium du Dauphine, mens Alberto Contador holder fri i kølvandet på Giro-sejren

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Når Chris Froome (Sky) søndag stiller til start i etapeløbet Criterium du Dauphine, er hans fokus primært rettet mod en rytter, der slet ikke er med i løbet.

Britens tanker kredser nemlig om Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), inden de to etapeløbsstjerner tørner sammen i Tour de France i juli.

- Han er manden, man skal slå, fastslår Chris Froome i et interview med The Telegraph.

Criterium du Dauphine er sammen med Schweiz Rundt de to klassiske opvarmningsløb til Tour de France, men Contador bliver væk fra dem begge, mens han hviler de ømme stænger efter Giro d'Italia-sejren.

Oleg Tinkov markerer sig både i levende live og på de sociale medier. (Foto: ANSA) Cykling Tinkov bruger FIFA-skandale til voldsomt angreb

Froome er dog ikke i tvivl om, at spanieren er klar, når Tour-starten går i Utrecht 4. juli.

- Vi ønsker begge at gøre det til et stort løb. Vi vil udfordre hinanden, og så vil en af os til sidst kunne sige: "Vi var det bedste hold", siger Chris Froome.

Froome håber på en gentagelse af forløbet i 2013, hvor han vandt Tour de France efter at han havde varmet op med en samlet sejr i Criterium du Dauphine.

Roman Kreuziger kan køre videre uden dopingsag hængende over hovedet. (Foto: Mikkel Tariq Khan) Cykling UCI dropper dopingsag mod Kreuziger

Tour-opvarmningsløbet går over otte etaper og bliver afgjort næste søndag.

Også tre danskere er til start: Unge Magnus Cort er med for Orica-Greenedge, mens Tinkoff-Saxo har Jesper Hansen og Chris Anker Sørensen med holdet.

5 kommentarer
Vis kommentarer