Annonce:
Annonce:

Froome: Jeg har advaret UCI mod mekanisk doping

Tour de France-vinder Chris Froome ønsker større indsats mod motorer i cykler - den såkaldte mekaniske doping

(Foto: Efe)
(Foto: Efe)
Annonce:
Følg Cykling

Den dobbelte Tour de France-vinder Chris Froome siger tirsdag, at han har advaret Den Internationale Cykelunion, UCI, mod såkaldt mekanisk doping, hvor cyklerne bliver udstyret med snydemekanismer som eksempelvis en lille motor.

- Det er en bekymring, jeg har haft og noget, jeg har taget op med UCI, da jeg satte mig ned med dem. Jeg sagde, at fra mit synspunkt skal UCI tjekke cykler meget oftere, end det er tilfældet nu, siger Chris Froome ifølge Reuters.

Den 19-årige kvindelige belgiske cykelrytter Femke Van Den Driessche blev i søndags taget med motor i cyklen ved VM i cykelcross.

Cykelunion lover hård kamp mod snyd med motorer

Cykelrytteren sagde til sit forsvar, at det var en cykel, hun havde lånt, og det er endnu ikke kommet frem, om hun brugte cyklen i VM-løbet eller den blot stod i det belgiske landsholds depot.

Annonce:

Efter årtiers kamp mod doping med illegale stoffer, har UCI lovet at opruste i kampen mod mekanisk doping. Og det glæder Team Sky-rytteren.

- Jeg synes, de (UCI red.) tager truslen seriøst. Forhåbentlig vil det betyde, at de vil øge antallet af cykeltjek i World Tour-løbene, siger Chris Froome.

VM-favorit efter motorsnyd: Det var min vens cykel

På det personlige plan er den kenyansk-fødte Chris Froome glad for, at hans fysiske data netop er blevet offentliggjort for at sætte en stopper for spekulationer om, hvorvidt han bruger doping.

- Folk blev ved med at spørge efter mine data, og da jeg ikke har noget at skjule valgte jeg at gøre mine data offentlige, så alle kunne se dem.

- Jeg er meget glad for den måde, de er blevet modtaget, siger Froome, der ikke vil opfordre til, at alle atleter gør det samme.

- Det er folks personlige ret at bestemme over sine personlige data, siger cykelrytteren.

Chris Froome indleder sin sæson i denne uge, når det australske etapeløb Herald Sun Tour begynder onsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: